Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín vylepšuje interiér pomocí moderní grafiky

17.2.2015

Příjemné prostředí pozitivně ovlivňuje naši psychiku a psychika má zase významný vliv na zdravotní stav každého z nás. Proto se také Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL, rozhodla investovat do estetizace interiéru nemocnice - konkrétně do poutavé moderní grafiky v místnosti sloužící k ozařování onkologických pacientů. Nová umělecká výmalba zdí i stropu využívá principů arteterapie, jejímž cílem je dosažení duševní i fyzické rovnováhy pomocí umění.

„Ozařování není pro žádného pacienta příjemnou záležitostí – ani ne tolik fyzicky, jako spíše psychicky. Máme sice k dispozici nejmodernější přístroje, přesto prostředí nemocnice u mnohých osob vyvolává strach, nejistotu, nervozitu, pocit nepohodlí. Estetické prostředí může pomoci pacientovi alespoň trochu zpříjemnit průběh vyšetření, a třeba i umožní na chvíli zapomenout, že je vlastně v nemocnici,“ vysvětluje vedoucí Komplexního onkologického centra Nemocnice Nový Jičín, doc. MUDr. Renata Soumarová, Ph.D., MBA.

Nová umělecká grafická úprava byla vytvořena v místnosti s lineárním urychlovačem, což je nejmodernější přístroj sloužící k ozařování, svého druhu jediný v Česku, který umožňuje efektivnější i přesnější ozařování onkologických pacientů. Cílem nové výmalby je doplnit maximální kvalitu lékařského vybavení i o maximální psychický komfort, tedy především uklidňovat pacienty během terapie. Z toho důvodu byly pro výzdobu zvoleny přírodní motivy.

„Využili jsme motiv vody na zdech a rozkvetlý strom s nebem na stropě. Právě výmalba stropu je přitom na celé investici nejdůležitější, protože během ozařování pacient leží a sleduje právě strop,“ dodává vrchní radiologická asistentka Mgr. Naděžda Klečková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: