Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

150309-den-ledvin

9.3.2015

Jubilejní desátý ročník Světového dne ledvin letos připadá na čtvrtek 12. března. A právě v tento den nabídne Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL, široké veřejnosti bezplatná vyšetření související s prevencí onemocnění ledvin i prohlídku hemodialyzačního oddělení. Smyslem akce je upozornit na nutnost prevence i včasné léčby ledvinových onemocnění, která se mnohdy dlouho neprojevují, přestože ohrožují člověka na životě.

V rámci připomenutí Dne ledvin nabídne Nemocnice Nový Jičín dopolední prohlídky hemodialyzačního oddělení, a to konkrétně mezi 9. a 12. hodinou. Odpoledne od 12.00 do 16.00 hodin pak bude k dispozici bezplatná nefrologická poradna v prvním patře pavilonu interních oborů.  „V rámci nabídky poradny si zájemci budou moci nechat změřit krevní tlak a hladinu krevního cukru, a také budou moci zdarma požádat o chemické vyšetření moči. V tomto případě si ale každý zájemce musí přinést ranní moč s sebou z domova,“ vysvětluje staniční sestra Hemodialyzačního oddělení Lea Řehulková.

Na základě výsledků a posouzení anamnézy pak zdravotníci každému příchozímu poradí ohledně prevence, stanoví riziko vzniku ledvinových onemocnění, nebo v případě podezření na ledvinové onemocnění ihned doporučí další vyšetření.

Podle odhadů trpí ledvinovým onemocněním každý desátý Čech, ovšem jen malé procento o zákeřné nemoci ví a dochází k lékaři. Smyslem celodenní akce nemocnice Nový Jičín je proto zvýšení povědomí o nutnosti prevence ledvinových chorob, které se mnohdy ani v závažných stádiích neprojevují, a také nutnosti včasné návštěvy odborníka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: