Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Rodičky v Nemocnici Nový Jičín si mohou nově vybírat z jídelníčku

28.8.2015

Maminky v porodnici Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL, se mohou těšit na ještě větší komfort po porodu. Nemocnice totiž nově zavedla pro ženy po porodu možnost výběru z několika jídel v rámci jídelníčku, a to jak u snídaní, tak u obědů. Maminky si tak budou moci nově vybírat jídla podle vlastní chuti a zpříjemnit si tím náročné chvíle po porodu.

Pro čerstvě kojící maminku vysílenou po porodu je důležitá vydatná strava, která vyhovuje i jejím chutím. „Rozhodli jsme se proto nabídnout čerstvým maminkám možnost výběru z několika jídel, a to jak u snídaní, tak u obědů,“ říká vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín Bc. Marcela Bučko s tím, že maminky mají nově na výběr ze tří jídel v případě snídaní a dvou jídel v případě obědů.

V rámci inovací však nemocnice nemyslela jen na maminky, ale také na čerstvě narozená miminka, pro která nově využívá atestované červené poporodní bonding deky. Poporodní kontakt kůží na kůži mezi maminkou a dítětem je nesmírně důležitý, stejně jako komfort dítěte, které potřebuje teplo a dotek příjemného materiálu. Pro tyto účely je oddělení nově vybaveno poporodními dekami, které jsou hebké, hřejí, a navíc červenou barvou připomínají dítěti známé prostředí uvnitř dělohy. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: