Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín se loni narodilo 743 dětí

5.1.2016

Celkem 743 dětí se v loňském roce narodilo v Nemocnici Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 385 chlapců, 358 děvčat a 4 páry dvojčátek. Nejplodnějším měsíce byl březen, kdy na svět přišlo 74 dětí. Nejméně se rodilo v únoru, kdy porodníci pomohli na svět 39 dětem.

Na první miminko letošního roku si museli novojičínští porodníci počkat až do odpoledních hodin. Malý Flip se narodil v pátek 1. ledna v 16:55 minut s mírami 49 centimetrů a 3610 gramů. Maminka přijela rodit z Kunína a doma má již dvě starší děti. Na svého prvního občánka roku 2016 město Nový Jičín stále čeká. Ačkoliv v novém roce v Novém Jičíně rodilo již několik maminek, všechny přijely z okolních měst či vzdálenějších obcí.

Ačkoliv se dnešní rodiče stále častěji rozhodují pro netradiční moderní jména, v Novém Jičíně stále ještě převládají jména tradiční. Mezi holčičkami bylo loni nejvíce Terezek a Elišek, pro chlapce pak rodiče nejčastěji volili jméno Jan, Matyáš a Jakub. Lékaři však pomohli na svět také dětem s exotičtějším jménem, a to například malé Abigail, Ashley, Boglárce, Medě, Noelovi, Karimovi, Natanielovi či Mauriciovi.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: