Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Na Zámek Kunín se sjedou dětské sestry z celého Moravskoslezského kraje

11.2.2016

Dětské sestry z Moravskoslezského kraje a okolí se v sobotu 13. února sjedou na Zámek Kunín. V tento den zde proběhne v pořadí již 2. Novojičínský den dětských sester, který spolupořádá Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL. Téma letošního ročníku zní „Z praxe do praxe aneb sestry sestrám“ a zabývat se bude například otázkami strachu z bolesti u dětí nebo významem klinické praxe u sester.

„Konference je přístupná všem nelékařským zdravotnickým pracovníkům, zejména je ale určená dětským sestrám, pro které jsme speciálně sestavili obsahovou náplň konference. Celkově očekáváme účast okolo šedesáti posluchačů a pětadvaceti přednášejících, a to především z Moravskoslezského kraje,“ přibližuje složení účastníků Mgr. Miroslava Vaňková, koordinátorka akce a vrchní sestra transfuzního oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Konference bude probíhat od 8.00 do 16.00 hodin a zahrne celkem 16 přednášek, prostor pro diskuze i občerstvení. „Konference je rozdělena do čtyř bloků, kdy po každém bloku následuje prostor pro diskuzi a přestávka. Tematicky se přitom v rámci přednášek zaměřujeme především na novinky a zajímavosti v oboru, včetně těch kontroverzních. Chybět proto nebudou například témata péče o dítě z jiné kultury, fytofarmakologie nebo duševního zdraví v kontextu ošetřovatelské praxe,“ doplňuje Mgr. Miroslava Vaňková.

Konference je organizována Nemocnicí Nový Jičín ve spolupráci se Slezskou univerzitou v Opavě, Fakultou veřejných politik v Opavě a Ústavem ošetřovatelství, a je zařazena do systému kontinuálního vzdělávání s bodovým ohodnocením.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: