Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín léčí závažné krvácení z nosu endoskopickým podvazem tepny

22.2.2016

Pacienti se závažným krvácením z nosu se konečně dočkají jisté úlevy. Oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL, nabízí speciální metodu léčby formou endoskopického podvazu tepny, který řeší intenzivní krvácení spolehlivě a navíc šetrně. Metodu si již vyzkoušeli první pacienti, kteří tak úspěšně vyřešili své doposud vleklé zdravotní potíže, které je mnohdy i ohrožovaly na životě.

Metoda endoskopického podvazu tepny obnáší zavedení endoskopu nosem až k postiženému místu a následné uvolnění a podvaz krvácející tepny v zadních partiích nosní dutiny. Celý zákrok probíhá v narkóze a nezanechává na člověku žádné vnější stopy, tedy žádné jizvy ani modřiny.

„Intenzivní krvácení z nosu se běžně řeší tamponádami nebo embolizací. Tamponáda je ale velmi nepříjemná, bolavá metoda a nezřídka se po jejím vytažení krvácení vrací, což pro pacienty znamená dlouhý pobyt v nemocnici. U embolizace je účinnost vysoká, ale nevýhodou je riziko poškození zraku. Endoskopický podvaz tepny je bezpečnější, šetrnější a pacienti mohou být propuštěni již dva dny od operace,“ vysvětluje MUDr. Jakub Syrovátka, primář Oddělení ORL Nemocnice Nový Jičín s tím, že endoskopická metoda je vhodná u pacientů s intenzivním krvácením ze zadních partií nosu - ať už jednorázovým, nebo chronicky se opakujícím.

Metodu endoskopického podvazu nosní tepny v Nemocnici Nový Jičín absolvovala jako jedna z prvních i čtyřiačtyřicetiletá Karla Marková z Valašského Meziříčí. „Dvakrát během půl roku jsem se potýkala s opravdu masivním krvácením z nosu i anemií, a nakonec mi pomohli až v Nemocnici Nový Jičín, kde mi nabídli právě endoskopický podvaz tepny. Zákrok probíhal v narkóze a trval asi hodinu. Po probuzení jsem se cítila úplně normálně, nic mě nebolelo, jako bych ani žádný zákrok neabsolvovala. Po dvou dnech mě pak propustili domů, a doteď mám od krvácení z nosu klid,“ popisuje zkušenosti s metodou endoskopického podvazu paní Karla Marková, která zákrok absolvovala v listopadu loňského roku.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: