Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Výjimečné datum 29. února bude mít v rodném listě i malý Matyáš, narozený dnes v Nemocnici Nový Jičín

29.2.2016

Výjimečné datum 29. února mají v rodném listě miminka jen jednou za čtyři roky, a právě rok 2016 je jedním z nich. V Nemocnici Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL, přišel první takovýto oslavenec na svět již po deváté hodině ranní. Jmenuje se Matyáš a jeho maminka Kateřina přijela do Nového Jičína rodit z Fulneku.

Malému Matyášovi pomohli zdravotníci na svět konkrétně jednu minutu po deváté hodině ranní. Porod probíhal císařským řezem ve spinální anestezii, a nechyběl u něj ani tatínek novorozeného chlapečka. Matyáš, který bude v rodině zatím jediným dítětem, měřil 47 centimetrů a vážil 2540 gramů.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín patří mezi regionálně vysoce vyhledávaná zařízení, a to jak pro ženy těsně před porodem, tak i v počátečních fázích těhotenství. Porodnice se specializuje na diagnostiku vrozených vývojových vad v 1. a 2. trimestru těhotenství, k čemuž využívá několik nejmodernějších ultrazvukových přístrojů v zobrazení 4D s nejmenšími možnými detaily. Pro ženy před porodem je také k dispozici předporodní kurz, v porodnici funguje systém rooming-in a pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna.

V roce 2015 přišlo v porodnici Nemocnice Nový Jičín na svět 743 dětí - z toho 385 chlapců, 358 děvčat a 4 páry dvojčátek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: