Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín se zúčastní akce Spolu proti melanomu

19.4.2016

Zhoubný melanom je nádor kůže, který patří mezi nejzhoubnější druhy rakoviny. Je zákeřný tím, že začíná relativně brzy metastazovat do jiných orgánů. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna připravila pro veřejnost vyšetření pigmentových znamének zcela zdarma. Vyšetření budou probíhat ve vybraných městech po celé ČR - i v Novém Jičíně - v rámci preventivní akce s názvem Spolu proti melanomu.

Akce odstartuje v Novém Jičíně ve dnech ve dnech 2. a 3. května. V době od 12.00 do 17.00 hodin a další den od 8.00 do 15.00 hodin na Masarykově náměstí vyšetří dětské i dospělé pacienty odborní lékaři, kteří zjistí, zda některé znaménko na jejich kůži nepředstavuje nebezpečí, například již zmíněný zhoubný melanom. Odborníci také lidem doporučí, jak pokožku správně chránit před sluncem a jak rozpoznat první příznaky změny znamének při samovyšetření.

Vyšetření budou probíhat ve stanu s potřebným soukromím. Podstoupit je mohou i zájemci, kteří nejsou pojištěni u ČPZP. Cílem této veřejně prospěšné preventivní akce České průmyslové zdravotní pojišťovny je upozornit na nebezpečí zvyšujícího se výskytu melanomu a na nutnost prevence.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: