Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Zdravotníci z Nemocnice Nový Jičín poučí školáky a předškoláky o nebezpečí prázdninových úrazů

6.6.2016

O prázdninách každoročně přibývá dětských úrazů, a tak právě v tomto období jsou k nezaplacení znalosti prevence úrazů i zásady první pomoci. A to platí jak pro dospělé, tak i pro děti, na které se zaměří již tuto středu akce s názvem Den bez úrazu. Akce proběhne na novojičínském Masarykově náměstí a je určena především žákům mateřských a základních škol z novojičínského regionu, kterým organizátoři hravou formou představí největší nástrahy letního období a pomohou jim osvojit si základy první pomoci. Přijít ale mohou i zájemci z řad široké veřejnosti.

Osvětovou zábavnou akci pořádá Středisko volného času FOKUS Nový Jičín ve spolupráci s Nemocnicí Nový Jičín a dalšími organizacemi. „Léto je bohužel nejen obdobím radovánek a dovolených, ale statisticky i vítězem v počtu úrazů u dětí. Nejčastějšími prázdninovými úrazy dětí jsou zlomeniny zápěstí, lokte, hlezna a klíční kosti, za kterými následují poranění hlavy a mozku. Mezi velmi časté příčiny přitom patří například pády z kola, u kterých lze zraněním předcházet použitím ochranných pomůcek,“ vysvětluje hlavní sestra Nemocnice Nový Jičín Bc. Martina Vaňková s tím, že osvěta a správná motivace je v této problematice pro děti tím nejdůležitějším.

V rámci Dne bez úrazu budou zdravotníci z Nemocnice Nový Jičín děti hravou formou učit, jak si poradit v případě zranění, ale také jak jim co nejúčinněji předcházet. „Smyslem celé akce je formou soutěží a her vysvětlit dětem základy první pomoci i prevence vzniku zranění. Celý program je samozřejmě ale přizpůsoben věku a možnostem malých dětí.  Pro ty starší máme připravený jednoduchý kvíz ohledně první pomoci, ale třeba i slalom na vozíčku. Pro ty menší zase nácvik chůze o berlích nebo bandážování končetin. Na památku si také všechny příchozí děti budou moci vyrobit odlitek ze sádry,“ zve na stanoviště nemocnice marketingová specialistka Nemocnice Nový Jičín Ing. Lucie Prchalová.

Akce Den bez úrazu proběhne na novojičínském Masarykově náměstí ve středu 8. června, a to konkrétně od 9.00 do 16.00 hodin. Vstup na akci je zdarma.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: