Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V prvním pololetí letošního roku přišlo v Nemocnici Nový Jičín na svět 350 dětí

1.7.2016

Celkem 350 novorozenců se v prvním pololetí letošního roku narodilo v Nemocnici Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Mezi dětmi bylo 170 chlapců, 182 děvčátek a dva páry dvojčat.

Nejplodnějším měsícem byl v novojičínské porodnici dosud květen, kdy se narodilo 68 dětí. „Nejméně se rodilo v červnu, kdy jsme na svět pomohli 54 novorozeňatům,“ uvedla staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice Nový Jičín Dana Babelová s tím, že většina rodičů volí pro své potomky tradiční jména. „Celkem se u nás letos narodilo devět Honzíků, osm Adámků a šest Klárek a šest Natálií,“ prozradila Dana Babelová nejčastější varianty. Lékaři však pomohli na svět také dětem s exotičtějším jménem, a to například malé Malvíně, Aurelii, Thee, Jakeovi, Mateovi nebo Dalimilovi.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín se snaží maminkám maximálně vycházet vstříc a v současné době si neúčtuje žádné oplatky za přítomnost tatínka či jiného doprovodu u porodu. Ženy zde mohou rodit také podle tzv. porodních plánů, které jsou mezi budoucími maminkami stále oblíbenější a v současné době přichází do novojičínské porodnice s porodním plánem zhruba každá pátá maminka. Porodní plány mohou ženy konzultovat se zdravotnickým personálem už během prohlídek porodnice.

V roce 2015 se v Nemocnici Nový Jičín narodilo celkem 743 dětí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: