Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín pořádá třetí ročník Konference Psychodermatologie

6.9.2016

Již tento pátek 9. září se do malebných prostor zámku Kunín na Novojičínsku sjedou lékařští specialisté na psychologii i dermatologii z celého Česka. Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL, zde totiž pořádá třetí ročník Konference Psychodermatologie, která se zaměří na provázanost kožních chorob a psychiky u pacientů. Cílem akce, které se zúčastní zhruba stovka lékařů, je zdůraznit komplexní přístup při léčbě pacientů s kožním onemocněním.

„U kožních chorob je poměrně častým jevem, že při stejné diagnóze i dermatologické léčbě jsou výsledky u dvou odlišných pacientů diametrálně odlišné. Praxe přitom ukazuje, že důvodem bývají mnohdy psychosociální problémy, které v drtivé většině případů zůstávají v pozadí somaticky zaměřených přístupů a nejsou v průběhu diagnostiky, léčby a prevence kožních chorob řešeny. Snad konference pomůže ukázat možnosti komplexního přístupu v praxi,“ říká MUDr. Marie Selerová, Ph.D., primářka kožního oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Program vzdělávací akce zahrne celkem třináct odborných přenášek, mezi kterými zazní například témata, jako jsou kožní choroby z povolání, stres, komunikace mezi lékařem a pacientem či psychosomatika u dětí. Přednášet přitom budou přední odborníci nejen z Česka, ale i Slovenska.

„Letošní ročník konference nabídne mimořádně kvalitní program, ve kterém určitě stojí za zmínku přednáška profesora Petra Arenbergera, který je přednostou Dermatovenerologické kliniky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a promluví na téma chronického onemocnění Hidradenitis suppurativa, nebo také přednáška lékařky a vědkyně Julie Bienertové-Vašků, která nese název ‚Stres aneb tam venku se nic neděje‘,“ láká primářka Marie Selerová.

Konference Psychodermatologie určená lékařským zdravotnickým pracovníkům odstartuje v 9.00 hodin úvodním slovem a bude pokračovat dvěma přednáškovými bloky přerušenými pauzou na oběd. V 17.00 hodin pak na všechny zúčastněné čeká slavnostní ukončení. Akci pořádá Nemocnice Nový Jičín ve spolupráci se Vzdělávacím a výzkumným institutem AGEL.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: