Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Dětští pacienti v Nemocnici Nový Jičín si vychutnávají Mikuláše i adventní tvoření

6.12.2016

Dětští pacienti v Nemocnici Nový Jičín si užívají předvánočních aktivit a oslav plnými doušky. Již od konce listopadu probíhají na dětské oddělení tvůrčí dílničky, které v úterý 6. prosince zpestřila návštěva Mikuláše s družinou. Nechyběly úsměvy, dárečky, povídání básniček, ale také sliby ohledně polepšení malých rošťáků. Předvánoční program přitom na dětském oddělení i nadále pokračuje a děti v nemocnici čekají do konce roku ještě dvě sváteční tvůrčí dílny plné perníčků, betlémů a povídání o vánočních zvycích.

„Mikuláš a s ním spojená nadílka je mezi dětmi samozřejmě velmi oblíbená a mnohé se na ni těší celé týdny. Těm, které si ji nemohou užít v rodinném kruhu, proto už tradičně přinášíme Mikuláše sem k nám, na dětské oddělení a také na oddělení ORL, kde máme několik dětských pacientů,“ vysvětluje BSc. Ivona Mikulenková, staniční sestra dětské JIP Nemocnice Nový Jičín, s tím, že mikulášská nadílka v nemocnici probíhá již tradičně ve spolupráci s Rodinným centrem Mozaika Nový Jičín.

„Akce byla letos opravdu mimořádně podařená, na čemž má významný podíl paní učitelka Helena Přikrylová. Užili si ji jak děti, tak i my zdravotníci, pro které byla návštěva Mikuláše s družinou zajímavým zpestřením. Samozřejmě nechyběly drobné dárečky, zpytování svědomí ani sliby o polepšení do budoucna, překrásné byly ale letos hlavně písničky a básničky, které si děti připravily,“ dodává Ivona Mikulenková.

Návštěvou Mikuláše přitom předvánoční program pro děti v Nemocnici Nový Jičín zdaleka nekončí. V následujících dvou týdnech vždy v úterý odpoledne jsou pro děti připraveny tvůrčí dílny, v rámci kterých si budou moci děti vyrobit andílka, betlém či jiné vánoční dekorace, nazdobit si perníček či skleněný zvoneček a také se dozvědět vše o vánočních tradicích.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: