Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín zasahovali hasiči – naštěstí jen cvičně

12.1.2017

Tři jednotky hasičů dnes dopoledne obsadily dětské oddělení Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. V kuchyňce dětského oddělení vznikl požár od rychlovarné konvice a bylo potřeba evakuovat personál i pacienty – vše naštěstí jen cvičně, v rámci hasičského cvičení, jehož cílem bylo prověřit připravenost pracovníků nemocnice i hasičů na obdobné krizové situace a garantovat tak bezpečí pacientů, návštěvníků i personálu nemocnice.

Akce odstartovala v 10 hodin dopoledne, kdy v kuchyňce ve druhém patře fiktivně vznikl požár. V rámci cvičení pak hasiči zajistili místo cvičného požáru, evakuovali přítomné figuranty a cvičně nahlásili požár. Do akce byli přitom zapojeni jak hasiči z HZS Moravskoslezského kraje - územní odbor Nový Jičín, tak i sbory dobrovolných hasičů Starý Jičín a Hodslavice.

Na dětském oddělení se v momentě poplachu nacházeli čtyři figuranti představující pacienty a jedna figurantka v roli zdravotnice, která simulovala bezvědomí. „Cvičným požárem jsme simulovali zahoření od rychlovarné konvice. Následně byla sledována reakce personálu na vzniklou situaci, a to jak u příslušníků hasičského záchranného sboru, tak u zaměstnanců nemocnice,“ říká Ing. Rudolf Šugar, vedoucí techniky a provozu Nemocnice Nový Jičín s tím, že cvičení bylo ztíženo faktem, že v budově se nenachází evakuační výtah.

Výsledek cvičení byl přitom podle vedoucího provozu chvályhodný. „Cvičení jasně prověřilo organizační opatření a připravenost personálu nemocnice na obdobné krizové situace a mohu říci, že je dobrá. Celý zásah proběhl úspěšně a bez komplikací,“ shrnul Ing. Rudolf Šugar. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: