Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Velikonoční program pro děti v Nemocnici Nový Jičín je letos nabitý k prasknutí

11.4.2017

Zdobení vajíček, pletení tataru, vyprávění o Velikonocích, velikonoční pohádka, malování na obličej, výroba velikonočních dekorací i velikonoční nadílka – to je výčet aktivit, které k Velikonocům patří, a o které letos nepřijde žádný z malých pacientů dětského oddělení Nemocnice Nový Jičín. Mimořádně pestrý program, který odstartoval již dnes, pro dětské pacienty sestavila učitelka mateřské školy Helena Přikrylová ve spolupráci se staniční sestrou dětské JIP Bsc. Ivonou Mikulenkovou, zaměstnanci Novojičínského muzea a paní Bc. Dianou Ryšánkovou.

Program na dětském oddělení se zahájí v pondělí 10. dubna odpoledne povídáním o Velikonocích a tradičních regionálních zvycích, o kterých dětem přijdou povyprávět zaměstnanci Zámku Nový Jičín. Na tuto výpravnou část programu pak děti budou moci navázat výrobou ozdob z vizovického pečiva, barvením vajíček a pletením tataru.

Na úterý odpoledne pro děti připravila paní Bc. Diana Ryšánková program plný zpěvu, pohádek a také malování na obličej. „Zároveň všechny malé pacienty navštíví i velikonoční zajíček v doprovodu kocoura Kofíka a samozřejmě budou rozdávat i malou velikonoční nadílku,“ prozrazuje Mgr. Jana Tymlová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Ve středu 12. dubna pak na všechny malé zájemce i jejich doprovod čeká velikonoční dílnička, v rámci které si mohou vyrobit malou velikonoční dekoraci, kterou pak ozdobí jarní osení.

„Svátky, a to nejen ty velikonoční, se snažíme dětem maximálně zpříjemnit a děláme vše pro to, aby o tradiční atmosféru nepřišly. Věřím, že Velikonoce si letos i v nemocnici maximálně užijí,“ uzavírá Tymlová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: