Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Anesteziologickoresuscitační oddělení Nemocnice Nový Jičín má nový monitor vitálních funkcí

21.4.2017

Vyšší bezpečnost při onkologických zákrocích pod narkózou čeká nově na všechny pacienty Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Zdejší anesteziologickoresuscitační oddělení - úsek anestezie nově disponuje moderním monitorem vitálních funkcí, který s vysokou přesností měří, zobrazuje, zpracovává i zaznamenává biometrická data. Investice do nového přístroje vyšla nemocnici na 100 tisíc korun.

Monitor životních funkcí, nebo také fyziologický monitor, je zařízení sloužící ke sledování zdravotního stavu pacienta, a to za využití senzorů. Na anesteziologickoresuscitačním oddělení Nemocnice Nový Jičín slouží konkrétně radiologickým pacientům, kteří trpí některým z onkologických onemocnění a chystají se na zákrok v narkóze. „Monitor je vybaven například senzory pro měření EKG, senzorem okysličení krve, senzorem pro měření teploty a dalšími, které monitorují hlavní životní funkce pacienta během zákroků v narkóze. U nás jej využijí všichni onkologičtí pacienti z úseku radioterapie, které čeká zákrok za použití anestezie,“ popisuje využití monitoru vitálních funkcí Jarmila Pustějovská, staniční sestra anesteziologickoresuscitačního oddělení - úseku anestezie, Nemocnice Nový Jičín.

Model, který nově získalo anesteziologickoresuscitační oddělení, přitom nabízí multifunkční využití pro pacienty veškerého věku, tedy dospělé, děti a dokonce i novorozence. „Zařízení disponuje barevným patnáctipalcovým dotykovým displejem, který nabízí přehled o pacientově stavu i na větší vzdálenost, a zároveň přístroj umožňuje napojení na nemocniční systémy tak, aby byl v případě odchýlení od normálních hodnot okamžitě zalarmován zdravotnický personál,“ dodává Jarmila Pustějovská.

Monitor životních funkcí lze přitom využít jak při napojení na elektrickou síť, tak i pouze za využití baterií, které udrží přístroj v provozu okolo dvou hodin. Součástí přístroje je pak i integrovaný záznamník, který archivuje údaje a provádí dokumentaci pro případné využití v budoucnu.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: