Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Novojičínské sestry oslaví svůj svátek kávou i dalším vzděláváním

11.5.2017

Dvanáctý květen patří již tradičně zdravotním sestrám. Letos se k oslavám Mezinárodního dne sester připojí i Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL, která připravila pro své zaměstnance překvapení v podobě stylové kávy zdarma. Další část oslav práce zdravotních sester pak proběhne v následujícím týdnu, konkrétně v úterý 16. května, na kdy nemocnice připravila pro své zaměstnance celoústavní konferenci.

Mezinárodní den sester je připomínkou dne narození Florence Nightingale (12.5.1820), která sama obětavě pracovala jako ošetřovatelka a také významnou měrou přispěla k rozvoji ošetřovatelství jako komplexně pojímané disciplíny. V roce 1860 založila ošetřovatelskou školu, stanovila náplň práce sestry a její zodpovědnost.

 „Od dob Florence Nightingale se mnohé změnilo. K dispozici jsou dnes mnohem účinnější léky i sofistikovanější metody léčby. To hlavní a mnohdy vůbec nejdůležitější, co práci zdravotníka v ošetřovatelské péči charakterizuje, ale zůstává. Empatická schopnost pomáhat druhému člověku a nalézat v této pomoci uspokojení a satisfakci. Práce sester je spíše posláním, než prací, a zasluhuje si určitě vyjádření obdivu,“ říká Ing. Lucie Prchalová, specialistka marketingu Nemocnice Nový Jičín s tím, že v letošním roce se vedení nemocnice rozhodlo poděkovat prostřednictvím šálku lahodné kávy, kterou všem zaměstnancům přímo v areálu nemocnice nabídnou pouliční prodejci v historickém stánku na kolečkách Kofikolo.

„Zájemci z řad zaměstnanců si mohou v pátek mezi jedenáctou a patnáctou hodinou přijít k parku před jídelnu pro šálek kávy i zajímavou podívanou na historický povoz a dobově oblečené baristky,“ prozrazuje Lucie Prchalová.

Oslavy Dne sester pak budou v Nemocnici Nový Jičín pokračovat i v následujícím týdnu, a to konkrétně v úterý 16. května, kdy proběhne v novojičínském Hotelu Praha Celoústavní konference ke Dni ošetřovatelství. Akce pro pět desítek novojičínských sester se zaměří především na kazuistiky z denní praxe napříč obory a psychologickou stránku péče o pacienty.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: