Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Novojičínská porodnice modernizuje své vybavení i prostory

23.5.2017

Příjemnější prostředí a větší pohodlí při porodu čeká na všechny nastávající maminky z Novojičínska. Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL, investovala do vybavení i interiéru své porodnice, která má nyní k dispozici dvě zcela nová moderní porodní lůžka i novou výmalbu oddělení v barvě lila. Investice tak umožní maminkám rodit podle individuálního přání v příjemném a estetickém prostředí.

Porodnice je aktuálně nově vybavena dvojicí maximálně komfortních porodních lůžek, která maminky využívají v průběhu celého porodu, tedy již od první doby porodní. Lůžka přitom umožňují široký výběr porodních i relaxačních poloh a nabízejí maximální pohodlí.

„Dostatečná šířka ložné plochy a moderní ergonomické tvarování vzbuzují v maminkách od prvního okamžiku pocity klidu a bezpečí, potřebné pro bezproblémový porod. Zároveň ale lůžka umožňují porod v pestré škále poloh dle individuálního přání každé maminky,“ vysvětluje Bc. Marcela Bučko, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín, s tím, že výhody pocítí i personál. Nová lůžka jsou totiž elektricky polohovatelná a umožňují snadnou obsluhu při zajištění nejvyšších kritérií bezpečnosti postele.

Druhou novinkou v nemocnici je pak zcela nová výmalba celého oddělení. „Nastávajícím rodičům se snažíme nabízet co nejpříjemnější podmínky pro příchod jejich dětí na svět. Plně si přitom uvědomujeme, že pro rodiče jsou důležité nejen odborné znalosti a přístup personálu, ale také moderní pohodlné vybavení a příjemné prostředí, které u nás nyní rozhodně najdou,“ říká Bc. Marcela Bučko.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín nabízí budoucím maminkám samostatné uzavřené porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě polohovacích porodních lůžek také rehabilitační balony, porodní vak, žíněnky, porodní stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či televize. Porodnice je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem, která podporuje okamžitý poporodní intimní kontakt matky s novorozencem tzv. bonding, či aktivní přístup čerstvé maminky ke kojení.

V minulém roce přišlo v porodnici Nemocnice Nový Jičín na svět 666 dětí, a to konkrétně 332 děvčat a 334 chlapců, z toho sedm párů dvojčat.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: