Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín se v prvním pololetí narodilo 370 dětí. Byl mezi nimi i Lev či Šejla

11.7.2017

Celkem 370 novorozenců se v prvním pololetí letošního roku narodilo v Nemocnici Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Mezi dětmi bylo 188 chlapců a 182 děvčátek, z toho hned pět párů dvojčat. Meziročně přitom stoupla porodnost v nemocnici o celou dvacítku dětí.

Nejplodnějším měsícem byl v novojičínské porodnici prozatím poslední měsíc červen, kdy se narodilo 68 dětí. „Nejméně se rodilo v březnu, kdy jsme na svět pomohli 53 novorozeňatům,“ uvedla staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice Nový Jičín Dana Babelová s tím, že většina rodičů ve zdejší porodnici volí pro své potomky tradiční jména.

„V letošním roce si děti nejčastěji odnášely tradiční jména jako je Jakub, Martin, Eliška či Natálie,“ prozradila Dana Babelová a dodala, že zdejší zdravotníci však pomohli na svět také dětem s daleko exotičtějšími jmény. Mezi místními novorozenci se objevil například Willi, Tommy, Lev, nebo také Gergana, Ronja či Šejla.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín patří mezi regionálně vysoce vyhledávaná zařízení, a to jak pro ženy těsně před porodem, tak i v počátečních fázích těhotenství. Rodit zde přijíždějí ženy z celého Novojičínska, ale mnohdy i ze vzdálenějších míst z celého kraje. „V letošním roce zde přijela rodit maminka například až z Prahy, která je vzdálená přes 300 kilometrů,“ prozrazuje Dana Babelová.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín se specializuje na diagnostiku vrozených vývojových vad v 1. a 2. trimestru těhotenství. V uplynulém roce investovala porodnice do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří například nové porodní lůžka nebo kojicí polštáře. Pro ženy před porodem pořádá porodní oddělení nemocnice předporodní kurzy, a to v Novém Jičíně v centru Mozaika a v Kopřivnici v Baby Clubu Relaxáček. V porodnici funguje systém rooming-in, pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna a novorozenecké oddělení také zapůjčuje maminkám monitory dechu.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: