Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nový přístroj v Nemocnici Nový Jičín prověří rovnováhu nervového systému

14.9.2017

Nové vyšetření mohou absolvovat všichni zájemci v Nemocnici Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Zdejší lékařská poradna pro sportovce rozšířila své přístrojové vybavení a nově zakoupila také přístroj MAX PULSE Medicore, který slouží dospělým i dětem všech věkových kategorií k posouzení rovnováhy autonomního nervového systému.

Nový přístroj ve sportovní ambulanci začnou využívat jak amatérští či profesionální sportovci, tak i pacienti kardiologické a obezitologické ambulance, u kterých toto vyšetření doplňuje analýzu složení těla pomocí bioimpendance. Funkce přístroje je založena na analýze takzvané variability srdeční činnosti a analýze pletysmografické křivky. Primárně je přístroj určen pro sportovní ambulanci, ale najde podstatně širší možnosti využití.

„Přístroj je určen jak pro dospělé, tak i pro děti všech věkových kategorií. Monitorovat lze dokonce i novorozence, například v případech, kdy máme podezření na možný rozvoj patologie. Nejběžněji se však přístroj využívá u dětí s kolapsovými obtížemi, u podezření na přetrénování u sportovců, u zajištění aktivace autonomního nervového systému obézních pacientů nebo u diagnostiky chronického únavového syndromu,“ jmenuje MUDr. Miroslav Kobsa, MBA ze sportovní ambulance Nemocnice Nový Jičín.

Samotné vyšetření je jednoduché, neinvazivní, časově nenáročné a navíc také bezplatné. Z vyšetření přitom mohou zdravotníci zjistit například míru únavy, hladinu stresu či upozornit na vznik kardiovaskulárních chorob.

„Během vyšetření je pouze na prst jedné z rukou přiložen senzor, který po dobu tří nebo pěti minut monitoruje nervový a cévní systém. Pacient během té doby leží nebo sedí, je v klidu a nemluví,“ popisuje Petra Bartošíková, sestra sportovní ambulance, s tím, že orientační zhodnocení dokonce provede program přístroje sám automaticky. Vždy je ale nutné, aby tento závěr potvrdil lékař, který také v případě zjištěných obtíží odesílá pacienta k dalším vyšetřením u specialistů.

Zájemci o vyšetření přístrojem MAX PULSE Medicore mohou do Lékařské poradny pro sportovce Nemocnice Nový Jičín přicházet i bez žádanky, pouze na základě objednávky na čísle 601 342 495.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: