Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Den prevence novojičínské nemocnice přilákal téměř dvě stovky zájemců o vyšetření

30.10.2017

Úspěšný den prevence uspořádala ve čtvrtek 26. října Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL, kterou k této příležitosti navštívilo téměř 200 zájemců o vyšetření. Největší pozornost vzbudilo mezi lidmi bezplatné stanovení krevní skupiny a také vyšetření pigmentových znamének. Zdravotníci na preventivní akci zachytili nemalé množství podezřelých výsledků a desítky osob tak čekají další vyšetření.

O stanovení své krevní skupiny projevilo zájem celkem 82 osob. Jen o deset lidí méně pak absolvovalo vyšetření znamének kožním lékařem. A právě na stanovišti kožního oddělení zachytili zdravotníci nejvíce podezřelých nálezů, kdy 22 příchozím doporučili další kontrolu v ambulanci a 26 lidem dokonce vyříznutí znaménka či výrůstku. Vysoký záchyt zaznamenalo také stanoviště ORL oddělení (ušní-nosní-krčí), kde z celkem 28 vyšetřených zájemců bylo pozváno na další vyšetření téměř třetina osob.

„Prevence je zcela zásadní pro zachování dobrého zdraví, a ve většině případů je to právě včasný záchyt onemocněn či obtíží, který rozhodne o úspěšnosti léčby. Věříme, že preventivní akcí se nám podařilo zvýšit povědomí o její důležitosti,“ uvedla hlavní sestra Nemocnice Nový Jičín Mgr. Martina Souralová, MBA.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: