Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín nově probíhají edukační setkání pro pacienty před výměnou kolenního či kyčelního kloubu

7.11.2017

Náhrada velkých kloubů je sice rutinním, ale stále závažným operačním zákrokem, který vyžaduje přípravu nejen ze strany operatéra, ale také ze strany pacienta. Personál ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice Nový Jičín, člena skupiny AGEL, ve spolupráci s rehabilitačním oddělením se proto v rámci zvyšování kvality péče rozhodl uskutečnit v pravidelných měsíčních intervalech osobní edukační setkání s pacienty. Nejbližší předoperační seminář proběhne v pondělí 20. listopadu.

„Implantace náhrad velkých kloubů patří mezi nejúspěšnější operační zákroky současnosti, které výrazně zlepšují kvalitu života pacientů. Jsou to ale operace, u kterých úsilí operačního a ošetřovatelského týmu jde ruku v ruce se snahou pacienta o návrat do aktivního života. Pokud je práce a myšlenky lékaře omezena jen na operační sál, pak výsledek často neodpovídá očekávání. Proto jsme se rozhodli pro komplexní přístup, od kterého očekáváme zlepšení kooperace všech stran. Jen správně a plně informovaný pacient se stává součástí týmu, který se společně snaží o co nejčasnější návrat k plnohodnotnému životu a k splnění adekvátních očekávání,“ vysvětluje MUDr. Jan Káňa, primář ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice Nový Jičín, které ve spolupráci s rehabilitačním oddělením kurz pořádá.

Hlavní náplní předoperačního kurzu je předání informací týkajících se předoperačního vyšetření, nástupu k hospitalizaci, operačního zákroku, pooperační péče, průběhu hospitalizace, prevence infekce, rehabilitace na oddělení a následné rehabilitační péče. Důležitou součástí kurzu je také ukázka nácviku chůze o berlích a informace k přípravě domácího prostředí pro bezproblémový návrat po operačním zákroku. Zájemci jsou seznámeni s chodem oddělení a mohou si prohlédnout i jeho prostory.

 „Operace znamená pro pacienty velkou psychickou zátěž, která často pramení jen z  nedostatku informací. Naším cílem je dostatečnou informovaností a zodpovězením dotazů zmírnit jejich obavy a zvýšit jim sebedůvěru. Rádi bychom vyzdvihli i důležitost spolupráce pacienta a celého zdravotnického týmu nejen po celou dobu hospitalizace, ale i během následné rekonvalescence,“ uvedla Bc. Petra Czyžová, vrchní sestra ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Předoperační kurzy jsou určeny pro všechny zájemce, kteří se chystají na operaci náhrady kyčelního či kolenního kloubu v Nemocnici Nový Jičín. Účast je dobrovolná a čistě na rozhodnutí každého pacienta. Skupinové kurzy aktuálně probíhají jedenkrát měsíčně za účasti lékaře, fyzioterapeutky a zdravotní sestry ortopedicko-traumatologického oddělení.

Nejbližší předoperační seminář proběhne 20. listopadu od 12:50 hodin. Zájemci o účast na kurzu se mohou hlásit na čísle 556 773 234 nebo se dostavit ve výše uvedenou hodinu a datum na ortopedickou ambulanci nemocnice v Novém Jičíně. Prezentace semináře jsou dostupné i v elektronické formě na internetových stránkách oddělení.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: