Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Vítkov modernizuje vybavení i přístroje

25.1.2018

Nový ultrazvukový přístroj, nová multifunkční centrifuga pro laboratoře, ale i nová polohovací lůžka, matrace, či další přístroje. To jsou novinky, kterých se v posledních měsících dočkali pacienti Nemocnice Vítkov, která patří do skupiny AGEL. V rámci zkvalitňování služeb prochází nemocnice modernizací interiérového vybavení i přístrojů, které umožní ambulantním i hospitalizovaným pacientům pohodlnější i modernější léčbu.

Nejčerstvější novinkou v nemocnici je aktuálně nový ultrazvukový přístroj Aloka s příslušenstvím v celkové hodnotě přes půl milionu korun, který poslouží všem pacientům interní ambulance nemocnice. Tento ultrazvukový přístroj vyniká prvotřídní kvalitou a minimální poruchovostí, špičkovou technologií a vysokým výkonem s minimální spotřebou elektrické energie. „Nový ultrazvuk poslouží všem ambulantním pacientům, kteří k nám přijdou s obtížemi,“ říká Milada Kocianová, sociální sestra Nemocnice Vítkov.

Nové vybavení pak získala i laboratoř, a to konkrétně multifunkční chlazenou centrifugu v ceně 140 tisíc korun. Toto moderní zařízení splňuje nejnáročnější požadavky kladené na laboratorní centrifugy v oblasti zdravotnictví, je vybaveno membránovou klávesnicí s přehledný LCD displejem a s možností volby zobrazování a programování.

Investice ale putovaly i na lůžková oddělení. V léčebně dlouhodobě nemocných od tohoto měsíce komunikují pacienti se zdravotními sestrami pomocí nového dorozumívacího zařízení, kterým jsou vybaveny všechny pokoje pacientů a také sesterna. Postupně také dochází k výměně podlahové krytiny na celém oddělení.

V minulém roce navíc nemocnice investovala do nákupu nového nábytku, mobilizačních prostředků a moderních polohovacích lůžek včetně zdravotních matrací. „Nová lůžka ocení jak naši pacienti, kterým lůžka nabídnou větší pohodlí a komfort, tak i všichni zdravotníci, kterým lůžka usnadní manipulaci a polohování zejména imobilních a špatně mobilních pacientů,“ vysvětluje Milada Kocianová, sociální sestra Nemocnice Vítkov.

Nemocnice Vítkov je součástí novojičínské nemocnice a poskytuje zdravotní péči v oborech rehabilitace, interního lékařství, radiologie a zobrazovacích metod, klinické biochemie a hematologie a péče o dlouhodobě nemocné pacienty.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: