Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Transfúzní oddělení Nemocnice Nový Jičín spouští online objednávání

28.2.2018

Dárci krve a krevních složek se mohou objednávat k odběru do Nemocnice Nový Jičín online pomocí několika kliků. Po několikaměsíčních přípravách a testování je na prvním oddělení Nemocnice Nový Jičín spuštěn systém elektronického objednávání. Všichni dárci, kteří se objednali ještě v testovacím režimu, mají termíny platné.

„Dárci krve a plazmy si mohou vybrat určitý den a hodinu, a tím se vyhnout třeba půlhodinovému čekání,“ říká vrchní sestra transfúzního oddělení Nemocnice Nový Jičín Mgr. Miroslava Vaňková s tím, že cílem elektronického objednávání bylo vyjít vstříc dárcům krve, kteří ušetří svůj čas, a také usnadnění práce zdravotnického personálu.

Možnost online objednávky platí jak pro stávající, tak i pro nové dárce krve. Pro úspěšné online objednání stačí zadat jméno, příjmení, datum narození, telefon a e-mailovou adresu a vybrat termín či termíny, o které má zájem, a to na webové adrese http://odbery.nnj.agel.cz/.

„Dárci krve se mohou objednávat v jakoukoliv denní dobu a v objednávkovém systému zjistí všechny potřebné informace, od termínů až po počet volných míst v určitý den a hodinu,“ dodává Mgr. Miroslava Vaňková.

Zájemci o darování krve z řad prvodárců mohou k odběrům na Transfúzní oddělení Nemocnice Nový Jičín přicházet vždy v pondělí a úterý mezi 6:00 a 9:30. Pokud navíc přijdou prvodárci v doprovodu stálého dárce, čeká na pravidelného dárce malý dárek.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Dárce má nárok na pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení, proplacení stravného, parkovného a cestovného. Lze uplatnit i nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to od září až ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: