Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín léčí děti i hudbou

20.4.2018

Hudba má významný vliv nejen na naši náladu, ale také na náš zdravotní stav – a to zejména v případech, kdy jsou potíže psychického rázu. Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL, proto nově zahrnula do nabídky svých služeb pro dětské pacienty také muzikoterapii, ve které hraje hlavní úlohu živá hudba.

Muzikoterapie je léčebná metoda, která používá hudbu a zvuky jako terapeutický prostředek. Nejčastěji se při ní přitom používají speciální nástroje typu šamanských bubínků, tibetských mís, zvonečků, ale i jiné.

„V Nemocnici Nový Jičín jsme tuto techniku zařadili do programu pro pacienty na dětském oddělení a výsledky jsou výborné. Hudba skutečně vyvolává pozitivní změny, a to nejen v oblasti tělesné, ale především duševní a emoční. Hudba je prostředkem relaxace i komunikace, pomáhá uvolnit se i začlenit do kolektivu, nabízí nové zážitky a vyvolává pozitivní pocity,“ uvedla Bc. Ivona Mikulenková, vrchní sestra dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Nový Jičín, s tím, že absolventi muzikoterapie jsou obvykle také otevřenější spolupráci s terapeuty, což dále zvyšuje jejich šance na uzdravení.

Muzikoterapie v Nemocnici Nový Jičín probíhá v nepravidelných intervalech pod dohledem muzikoterapeutky Pavly Musilové, DiS., která jako dobrovolník aktuálně provozuje hudební terapii s jednou z dlouhodobých pacientek dětského oddělení. V budoucnu by ale zdravotníci rádi nabídli tento druh léčby i dalším dětem na oddělení.  Ohlasy jsou totiž velmi pozitivní. „I přes poměrně vážný zdravotní stav a sníženou vnímavost evidujeme u naší dětské pacientky jasně pozitivní odezvu, která je důkazem toho, že muzikoterapie má smysl,“ uzavírá Bc. Ivona Mikulenková.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: