Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nový videořetězec na odhalení rakoviny má ORL v Nemocnici Nový Jičín

5.9.2018

Odhalit rakovinu v časném stadiu pomůže pacientům z Novojičínska nový videořetězec Olympus. Přístroj koupila pro operační sál oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL, a to za částku 1,4 milionu korun.

Videořetězec přenáší detailní endoskopický obraz v HD rozlišení. Díky němu mohou lékaři provádět vysoce přesná a maximálně šetrná vyšetření. Na obrazovce navíc mohou vše ukázat a vysvětlit pacientům, pro které se diagnostika i léčba stávají srozumitelnějšími.

„Snažíme se vycházet vstříc potřebám našich pacientů, nabízet jim moderní léčebné postupy i metody, ale také lidský přístup, který je důležitý pro psychiku každého člověka," řekl MUDr. Jakub Syrovátka, primář oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku Nemocnice Nový Jičín, s tím, že na oddělení je videořetězec již druhým přístrojem. V loňském roce nemocnice pořídila videořetězec do ambulance ORL.

„Máme tedy k dispozici videořetězec pro odhalení časného stadia rakoviny, ten využíváme v ambulanci, ale i přístroj pro samotnou léčbu, kde na operačním sále využíváme vysokého rozlišení videoendoskopu k přesnějšímu a šetrnějšímu odstranění nádoru,“ vysvětlil primář Jakub Syrovátka.

Videořetězec má i funkci „Narrow band imaging“ (NBI), což je endoskopická zobrazovací metoda určená k diagnostice slizničních lézí – časných zhoubných nádorů, které nejsou viditelné při „klasické“ endoskopii bílým světlem. Časný záchyt těchto maligních nádorů je přitom jedním z nejdůležitějších faktorů úspěšnosti jejich léčby. „Použitím zvětšovací NBI endoskopie lze na základě změn kapilárních kliček určit hloubku invaze nádoru do vrstev sliznice či podslizničních tkání. Metoda NBI je snadno a rychle proveditelná v lokální anestezii a pacienty dobře tolerována i při ambulantním vyšetření,“ uzavřel MUDr. Syrovátka.

ORL oddělení v Novém Jičíně zajišťuje diagnostiku a léčbu chorob krku, ucha, nosu, hltanu, hrtanu, včetně poruch sluchu a hlasu. K dispozici je ambulance s pohotovostní službou 24 hodin denně a oddělení s 24 lůžky pro dospělé i dětské pacienty. V rámci svého Komplexního onkologického centra se zaměřuje na diagnostiku a léčbu pacientů s nádory v oblasti hlavy a krku. Významnou oblastí je i chirurgická léčba onemocnění štítné žlázy, plastické operace ušních boltců a nosu, endoskopická endonasální chirurgie nosu či diagnostika a léčba chrápání a spánkové apnoe.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: