Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Vítkov investovala do přístrojů i zútulnila chodby

13.9.2018

Nový ultrazvukový přístroj, nový ergometrický systém i nová lůžka. To jsou hlavní investice, kterých se v posledních měsících dočkala Nemocnice Vítkov, která je členem skupiny AGEL. V rámci zkvalitňování služeb pro pacienty prochází zdejší léčebna dlouhodobě nemocných modernizací interiérového vybavení i přístrojů, které umožní hospitalizovaným pacientům pohodlnější i modernější léčbu. Na začátek školního roku navíc zdejší zaměstnanci připravili i estetizaci, v rámci které se chodby zdravotnického zařízení proměnily v galerii fotografií.

Nemocnice v uplynulém roce investovala především do nákupu zdravotnické techniky, a to částku téměř milion korun. Díky investicím zdejší pacienti využívají například nový moderní ultrazvukový přístroj Aloka nebo novou generaci počítačového ergometrického systému BTL CardioPoint-Ergo.

„V rámci letošních investic jsme se zaměřili především na potřeby našich pacientů a nejčastěji využívaná vyšetření v našem zařízení. Pacienti tak mohou k detekci kardiovaskulárních poruch využívat například moderní ergometrický systém BTL CardioPoint-Ergo nebo nový echokardiografický přístroj Aloka,“ vysvětluje MUDr. Mikuláš Rodák, lékař interní ambulance Nemocnice Vítkov.

Mimo to přibyla v uplynulém roce v nemocnici i nová lůžka, nové podlahy a nové skříně do pokojů, kde přinášejí útulnější a domáčtější atmosféru. Od měsíce září navíc prokoukly i chodby lůžkového oddělení, které se změnily v proměnlivou galerii fotografií. Tříměsíční výstavu zde budou moci mít nejen místní autoři, ale i ostatní zájemci, kteří budou chtít prezentovat své práce v zajímavém prostředí nemocnice.

Výstavy s názvem „Změňme chodby v galerie“ si dle autorky nápadu, staniční sestry Bc. Lenky Rychlé, DiS., kladou za cíl zpříjemnit pacientům, návštěvám i personálu pobyt v nemocnici. Dle staniční sestry je v plánu fotografie jednotlivých autorů tematicky a periodicky obměňovat, aby obrázky nikomu nezevšedněly a neustále těšily jak oko, tak i duši.

 „Interiér pro pacienty se snažíme oživit, a to konkrétně sérií čtvrtletních fotografických výstav místních autorů. Celý projekt odstartoval 5. září vernisáží známého fotografa Josefa Knápka, jehož portréty budou na chodbách nemocnice k vidění tři měsíce. Následně dostane prostor další z regionálních fotografů, kteří projevili o spolupráci zájem,“ prozrazuje staniční sestra Nemocnice Vítkov Bc. Lenka Rychlá DiS.

Nemocnice Vítkov je detašovaným pracovištěm Nemocnice Nový Jičín. Poskytuje ambulantní péči pacientům spádové oblasti Vítkova a nachází se zde lůžkové oddělení následné dlouhodobé rehabilitační péče, které slouží k doléčení a rehabilitaci pacientů převážně z Nemocnice Nový Jičín, ale i dalších nemocnic v Moravskoslezském kraji.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: