Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Kurzy seznámí budoucí maminky s průběhem porodu i s Nemocnicí v Novém Jičíně

18.9.2018

Oblíbené předporodní kurzy jsou na Novojičínsku po letní pauze zpět. Nastávající maminky se mohou již v těchto dnech hlásit na kurzy s porodní asistentkou, novorozeneckou sestrou i lékařem, které pro ně připravila Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL.

Předporodní kurz je sestaven ze čtyř lekcí. V první se budoucí maminky dozvědí od porodní asistentky vše, co je zajímá o době těhotenství, termínu porodu a šestinedělí. Druhá lekce je vedena lékařem, který je seznámí s operačními porody, možnými komplikacemi při spontánním porodu či s tím, jaké jsou možnosti tlumení bolesti při porodu. Třetí lekce, s novorozeneckou sestrou, je vedena v duchu laktace, technik kojení a péče a manipulace s kojencem. Čtveřici pak uzavírá takzvaná gravid jóga, kde si budoucí maminky mohou nacvičit správné dýchání i relaxační cviky či takzvané úlevové polohy.

„Největší zájem o kurz mají prvorodičky, ale hlásí se do něj i maminky, které již rodily - přece jen si vše chtějí zopakovat. Výhodou je, že se na kurzu seznámí se sestřičkami i s lékaři z našeho oddělení, protože právě ti kurzy vedou. Dozvědí se, jak to u nás chodí, takže už vědí, do čeho jedou, a mohou se na to lépe psychicky připravit,“ říká Bc. Marcela Bučko, vrchní sestra Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín s tím, že loni zaznamenali porodníci v novojičínské nemocnici 718 porodů, přičemž zhruba třetina maminek absolvovala i předporodní kurz.

Kurzy předporodní přípravy se konají v Novém Jičíně v Rodinném centru Mozaika a jednotlivé běhy začínají v úterý 9. října, 6. listopadu a 4. prosince. Hlásit se na ně mohou maminky na e-mailu michaela.kucerova@nnj.agel.cz. V Kopřivnici se pak kurzy konají v prostorách rodinného centra Heidi a začínají ve středu 3. října. Přihlásit se na ně mohou zájemkyně na e-mailu radka.hyvnarova@nnj.agel.cz.

Lekce v obou případech začínají v 15:30 hodin a trvají dvě hodiny. Cena celého kurzu je 800 korun a maminky v jeho rámci dostanou i dvousetkorunový dárkový poukaz do lékárny AGEL v novojičínské nemocnici, za který si mohou nakoupit třeba těhotenské vitamíny nebo kosmetiku pro miminko.

Kurz je optimální začít v polovině těhotenství, přibližně od ukončeného 30. týdne. Své místo si mohou maminky na e-mailech rezervovat zhruba měsíc před začátkem kurzu,“ doplnila vrchní sestra Marcela Bučko.

Kromě absolvování kurzů je pro budoucí maminky připravena také prohlídka samotného porodního oddělení v Nemocnici Nový Jičín, kde personál vítá zájemce každou středu od 13 hodin.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: