Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Šest nových přístrojů zajistí bezpečný spánek novorozenců v Nemocnici Nový Jičín

6.11.2018

Životně důležité přístroje pro sledování dechu čerstvě narozených miminek získalo dětské a novorozenecké oddělení Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Celkem šest nových monitorů dechu Babysense v celkové hodnotě 12 tisíc korun převzala od Nadace Křižovatka vedoucí lékařka dětského oddělení MUDr. Andrea Kudělková.

„Monitory dechu potřebujeme každý den, ať už pro nově narozená miminka, nebo pro naše nejmenší pacienty. Velký zájem je o zapůjčení monitorů dechu také ze strany maminek odcházejících z porodnice domů. Díky Nadaci Křižovatka a sponzorům, kteří na zakoupení monitorů dechu přispěli, jim můžeme vyjít vstříc a monitory zapůjčit. Všem angažovaným patří velký dík,“ uvedla MUDr. Andrea Kudělková. 

V České republice umírá na syndrom náhlého úmrtí (SIDS) každým rokem okolo deseti dětí. Jedna z uváděných příčin tohoto syndromu může být drobná změna v mozku dítěte, která vede k problémům s dýcháním či krevním oběhem. Pokud se k takovéto anomálii přidá některý z rizikových faktorů, může dojít k úmrtí dítěte. Právě monitory dechu přitom těmto nešťastným událostem dovedou předcházet okamžitým spuštěním alarmu, díky kterému mohou rodiče zasáhnout a poskytnout dítěti včas potřebnou péči.

Monitory dechu pro nemocnici zajistila Nadace Křižovatka z prostředků poskytnutých společností Varroc Lighting Systems. „Oslovujeme firmy, instituce či společnosti a díky jejich finanční podpoře zajišťujeme postupné obnovování těchto citlivých přístrojů v nemocnicích v téměř v celé České republice,“ sdělila Mgr. Štěpánka Pokorníková, ředitelka nadace.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: