Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín hledá nové dárce krve. Pokračuje v akci "Přiveď nového dárce, dostaneš dárek!"

22.1.2019

Mimořádné odměny čekají v těchto týdnech na všechny pravidelné dárce krve, kteří na transfúzní oddělení Nemocnice Nový Jičín přivedou "novou krev". Nemocnice pokračuje v akci "Přiveď nového dárce, dostaneš dárek!", jejímž cílem je zajistit dostatečnou zásobu krve a krevních složek prostřednictvím náboru nových dárců.

„Krev je nepostradatelnou součástí léčby i v moderní medicíně a denně zachraňuje životy. Bohužel dárců krve je neustále málo a ve zdravotnických zařízeních je momentálně velký nedostatek krve. Obecně v České republice je málo zejména mladých dárců, samozřejmě ale budeme rádi za každého zájemce, který přijde darovat krev nebo k darování motivuje ostatní," říká Mgr. Zdenka Müllerová, vrchní sestra transfúzního oddělení Nemocnice Nový Jičín, s tím, že vítání jsou dárci všech krevních skupin.

Zájemci z řad prvodárců mohou k odběrům přicházet vždy v pondělí a úterý mezi 6:30 a 9:30, a to na transfúzní oddělení Nemocnice Nový Jičín i bez objednávky. Pokud přijdou v doprovodu stálého dárce tohoto transfúzního oddělení, čeká na pravidelného dárce malý dárek. „Budeme rádi za každého nového dárce, který se přidá do našich řad. Obecně ale oceníme i jakoukoliv jinou formu pomoci, například propagaci dárcovství krve - ať už mezi spolupracovníky, rodinnými příslušníky, nebo přáteli. Takto nám mohou pomoci například i ti, kteří sami darovat krev nemohou," dodává Mgr. Zdenka Müllerová.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve přitom dává nejenom dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také zahrnuje lékařské vyšetření a možnost konzultace s lékařem. Dárce má nárok na pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení, a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: