Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín loni proinvestovala 35,6 miliónu korun

30.4.2019

Nové ultrazvuky, CO2 laser, mobilní rentgen, moderní laparoskopickou věž s fluorescenčním systémem a řadu dalších přístrojů nakoupila v roce 2018 Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL. Celkově přitom za 12 měsíců investovala nemocnice do lepšího vybavení i prostředí pro pacienty přes 35 milionů korun.

„V loňském roce jsme proinvestovali konkrétně 35,6 miliónu korun. Z vlastních zdrojů to bylo 30,2 miliónu, přičemž mezi nejnákladnější investice patří například nové ultrazvuky, které zpřesní diagnostiku onemocnění. Pro efektivnější a šetrnější léčbu jsme pořídili specializované vybavení pro operativu, jako jsou například laparoskopická věž s ICG fluorescenční detekcí, flexibilní rektoskop, rigidní resektoskop či mobilní rentgen. Součástí investic byla také rekonstrukce rozvodů vzduchotechniky pro CT a RTG a chlazení lineárního urychlovače,“ řekl MUDr. Pavel Bartoš, Ph.D., MMED, předseda představenstva Nemocnice Nový Jičín.

Zbylých 5,4 miliónu korun představuje spolufinancování z dotačních titulů EU z programu iROP. „Díky tomu se nám podařilo pořídit pro Komplexní onkologické centrum nové ultrazvuky, mobilní operační stůl, CO2 laser a instrumentárium pro operativu,“ doplnil MUDr. Pavel Bartoš s tím, že převážná část investic směřovala do zkvalitňování vybavení určeného pro přesnější diagnostiku a šetrnější léčbu pacientů.

Návštěvníci nemocnice ocení také zrekonstruovanou recepci interních ambulancí, která se dočkala například nového vybavení i osvětlení. V rámci této rekonstrukce za téměř půl milionu korun byla vytvořena i nová odběrová místnost.

„Pacienti si nyní mohou užívat příjemné prostředí a zdravotníci zase ocení větší prostory a modernější vybavení, které jim usnadní práci s pacienty. Zkvalitnění pobytu v nemocnici přinese také obměna nemocničních lůžek, která se průběžně mění za nová, pohodlnější a kvalitnější,“ uvedl Ing. Karel Kantor, místopředseda představenstva Nemocnice Nový Jičín.

Nemocnice Nový Jičín vloni investovala i do vybavení pro rehabilitace, a to nákupem rehabilitačních a myostimulačních přístrojů. „Nezapomínáme ani na nevyléčitelně nemocné pacienty, pro které byl připraven a vybaven speciální pokoj v rámci projektu paliativní péče, na kterou získala nemocnice i dotaci z ministerstva zdravotnictví,“ dodal Ing. Karel Kantor.

Nákup nového vybavení, lůžek i estetizace chodeb vloni proběhly také v detašovaném pracovišti, v Nemocnici Vítkov.

Nemocnice Nový Jičín je ve svém regionu jedinou nemocnicí s komplexní strukturou poskytované zdravotní péče. Do její spádové oblasti patří na 170 tisíc obyvatel.  Součástí Nemocnice Nový Jičín je i nadregionální špičkové onkologické centrum - KOC - Komplexní onkologické centrum Nový Jičín. Od ledna 2006 je Komplexní onkologické centrum součástí sítě třinácti onkologických pracovišť v celé České republice, která splňují náročné požadavky dané Českou onkologickou společností.

K Nemocnici Nový Jičín patří i Nemocnice Vítkov poskytující zdravotní péči v oborech rehabilitace, interního lékařství, radiologie a zobrazovacích metod, klinické biochemie a hematologie a péče o dlouhodobě nemocné pacienty.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: