Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Díky novému rentgenu jsou v Nemocnici Nový Jičín pacienti vyšetřeni rychleji

20.5.2019

Kratší doba na vyšetřovně i rychlejší zhodnocení rentgenového snímku. Takové jsou výhody nového rentgenu Ysio Max, který za 5,53 miliónu korun pořídila Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL.

Rentgenový přístroj s přímou digitalizací se stropním závěsem a třemi detektory je nově umístěn na radiologickém pracovišti v interním pavilonu nemocnice. Nový přístroj nahradil starší model, na který se snímkovalo na CR kazety, které musely být při vyhodnocování načteny ve speciální čtečce obrazu. Zpracování obrazu, jeho úprava a archivace tak trvaly déle než na novém digitálním rentgenu.

„Přístroj je určený pro rentgenové snímkování dospělých i dětských pacientů, včetně možností snímkování přímo na lůžku. Kromě kratší doby na vyšetřovně i rychlejšího zhodnocení snímku nabízí Ysio Max automatické nastavení pozic snímače podle zvoleného orgánového programu, což usnadňuje a urychluje práci radiologickému asistentu, který rentgen ovládá,“ vysvětlila Bc. Zdenka Koláčková, vedoucí radiologická asistentka radiodiagnostického oddělení Nemocnice Nový Jičín, s tím, že přístroj umožnuje zpracování a úpravu rentgenového obrazu hned po provedení snímku a komunikuje i s nemocničním informačním systémem. Konečný rentgenový obraz pak ukládá do digitálního archivu.

„Při instalaci nového rentgenu bylo zapotřebí místnost stavebně upravit. Pro ukotvení stolu a položení kabeláže se připravovala podlaha, stejně tak bylo zapotřebí uchytit i stropní závěs přístroje. Stavební práce i demontáž předchozího rentgenu byly součástí zakázky na instalaci, kterou zajišťovala dodavatelská firma,“ doplnila Bc. Zdenka Koláčková.

Nový digitální rentgen je již druhým přístrojem, které má pracoviště k dispozici. První přístroj Ysio Max nemocnice pořídila v roce 2015 pro svou ambulanci. Celá sestava se skládá z generátoru, elevačního vyšetřovacího stolu s pevným horizontálním plochým detektorem, vertigrafu s pevným vertikálním plochým detektorem a motoricky ovládaného teleskopického stropního závěsu. Součástí dodávky u obou přístrojů byl také volný bezdrátový detektor, který umožňuje snímkování mimo vyšetřovací stůl. Pochopitelně nechybí ani ovládací pracovní stanice s monitorem.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: