Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Více než desítka dětí stráví začátek školního roku v Nemocnici Nový Jičín

30.8.2019

Místo do lavice usednou do nemocničního lůžka a místo kamarádů jim budou dělat společnost bílé pláště. Celkem 12 dětí nejspíš stráví začátek školního roku na Dětském a novorozeneckém oddělení Nemocnice Nový Jičín, která patří do skupiny AGEL. Nejčastěji se dětští pacienti v nemocnici ocitnou důsledkem úrazu, akutního zánětu slepého střeva, zánětu dýchacích cest, ale i kvůli střevním a zažívacím potížím.

„V současné době hospitalizujeme 12 dětských pacientů, kteří na našem oddělení stráví začátek školního roku, ale to se může vmžiku změnit. Stačí, aby se objevil rotavir na dětském táboře. Za poslední rok jsme zaznamenali nárůst dětí hospitalizovaných se zažívacími a střevními potížemi s dehydratací způsobené rotavirem či jiným střevním virem, případně salmonelou. Nyní jsou u nás děti především v důsledku úrazů na kole a jiných venkovních aktivit. Také u nás leží dětští pacienti s akutním zánětem slepého střeva anebo k předem objednanému chirurgickému zákroku, ale ani v létě se dětem nevyhýbají infekce dýchacích či močových cest a bylo u nás hospitalizováno několik dětí s virovými záněty mozkových blan nebo boreliózou,“ uvádí MUDr. Andrea Kudělková, primářka Dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Nový Jičín s tím, že průměrná doba hospitalizace dětských pacientů bývá 2 až 3 dny.

Plnění školních povinností však na Dětském oddělení novojičínské nemocnice ani po dobu hospitalizace nenechávají stranou, k tamním dětem dochází učitelka. „Školním i předškolním dětem se věnuje speciálně vyškolená učitelka mateřské školy. Děti si hrají i učí individuálně na pokojích, někteří s maminkami, nebo mohou trávit čas didaktickými aktivitami v herně. Vždy to záleží na jejich zdravotním stavu,“ uzavírá Jana Domitrová Mičková, DiS., vrchní sestra Dětského oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Dětské a novorozenecké oddělení je základním oddělením nemocnice a poskytuje léčebnou a preventivní péči jak na lůžku, tak v odborných ambulancích pro okres Nový Jičín a přilehlé regiony. Disponuje celkem 44 lůžky na stanicích pro mladší a starší děti, pracovišti JIP a novorozeneckém oddělení. Oddělení může přijmout až 10 doprovodných osob – matek a otců, případně i babičky či tety dětí. Oddělení je Ministerstvem zdravotnictví ČR akreditováno v oboru dětské lékařství I.stupně v plném rozsahu. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: