Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Alarmující výsledky přinesl Den prevence v Nemocnici Nový Jičín

7.11.2019

Alarmující výsledky - deset podezření na vysoké riziko cévní příhody, dva kožní bazaliomy, sluchové vady, polyp na hlasivkách, desítky žádanek na vyšetření prostaty a vyšší cholesterol odhalila bezplatná vyšetření v rámci říjnového Dne prevence v Nemocnici Nový Jičín. Zájem zdravotníky potěšil, preventivní akci využila stovka lidí, výsledky už méně.

Výsledky říjnového Dne prevence v Nemocnici Nový Jičín ukazují, že podobné akce mají smysl a jsou i nadále potřebné. Akce přiměla k návštěvě lékaře bez žádanky a předchozího objednání i pacienty, kteří se dosud neléčili. „U deseti osob jsme zjistili vysoké riziko vzniku cévní mozkové příhody, včetně významného aterosklerotického postižení krkavice a pozvali je na podrobnější vyšetření. Dále jsme se zaměřili na pacienty s migrénou a odhalili tři osoby, které dosud nebyly dostatečně vyšetřené a léčené,“ prozrazuje MUDr. Petr Kuba, primář oddělení neurologie Nemocnice Nový Jičín s tím, že celkem mělo o vyšetření zájem 61 pacientů. Rovněž na oddělení urologie dorazili muži, kteří dosud nikdy nenavštívili urologa, aby dostali žádanku na vyšetření prostaty v rámci akce MOVEMBER.

Kožní oddělení Nemocnice Nový Jičín zachytilo mezi vyšetřovanými 2 bazaliomy a vydalo 14 žádanek na vyříznutí znaménka. Čtyři pacienti, kteří dorazili k vyšetření na oddělení ORL, si vyslechli diagnózy vady sluchu, dysfagie a polypu na hlasivkách. Oddělení klinické biochemie a hematologie zase u 10 osob naměřilo vyšší cholesterol.

Potvrzuje se, že listopad je měsíc prevence a že lidé o preventivní prohlídky velmi stojí. „Výsledky, které Den prevence přinesl, nás ubezpečily, že tyto preventivní akce mají velký smysl a připomínají lidem, aby dbali o své zdraví dříve, než se objeví zdravotní komplikace. Zároveň jsou zdravotníci schopni poskytnout zájemcům i cenné rady, pokud již onemocněním trpí a chtějí se léčit,“ pochvaluje si Mgr. Petra Czyžová, manažerka ošetřovatelské péče v Nemocnici Nový Jičín a zdůrazňuje, že právě včasný záchyt onemocnění rozhoduje o úspěšnosti léčby.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: