Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín získala dva moderní fibrolaryngoskopy

20.1.2020

Nové moderní fibroskopy začali využívat lékaři oddělení oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku Nemocnice Nový Jičín. Přístroje zdravotníci používají k vyšetření a léčbě pacientů s obtížemi v oblasti nosu, nosohltanu a hrtanu (hlasivek). Investice do nových přístrojů, které nahradily starší typy, přišla na téměř půl miliónu korun.

„V současné době máme endoskopickou technikou vybaveny všechny čtyři ambulance, které jsou součástí ORL oddělení. To umožňuje rychlejší, přesnější a šetrnější diagnostiku a také následnou léčbu,“ říká primář oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku Nemocnice Nový Jičín MUDr. Jakub Syrovátka s tím, že v současné době provádějí 200 endoskopických vyšetření týdně.

Oddělení otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku v Novém Jičíně provádí široké spektrum operativy v celkové i lokální anestezii, dětských i dospělých pacientů.  „V rámci spolupráce s Komplexním onkologickým centrem zajišťujeme diagnostiku a léčbu pacientů s nádory v oblasti hlavy a krku, denně provádíme chirurgickou léčbu onemocnění štítné žlázy, endoskopicky asistovanou chirurgickou léčbu nosních mandlí či chrápání. Endoskopické vyšetření je na našem pracovišti již samozřejmou součástí diagnostiky, ale i pooperačního sledování našich pacientů,“ sdělil primář Syrovátka.

Vyšetření novými endoskopy je velmi přesné a v současné době již ve většině případů nahrazuje vyšetření zrcátkem. Tenký fibroskop se zavádí přes nos a umožňuje šetrné vyšetření hrtanu a hltanu i u dráždivých pacientů, kteří dříve vyšetření nezvládali.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: