Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nové převozové vozy Nemocnice Nový Jičín dopravují k léčbě onkologické pacienty z celého kraje

31.1.2020

Dva nové Volkswagen Transportery rozšiřují vozový park Nemocnice Nový Jičín, jež patří do sítě AGEL. Vozidla dopravují k ambulantní onkologické léčbě pacienty z celého Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Jen za loňský rok má tato služba na kontě na šest tisíc převozů.

„Jedná se o 9místné VW Transportery, takže můžeme vyhovět osmi pacientům najednou. Co se týče komfortu pro pacienty, vozidla jsou plně klimatizovaná se zatemněnými bočními skly,“ popisuje nové vozy vedoucí dopravy Nemocnice Nový Jičín Martin Werner. Svoz onkologicky nemocných funguje již od roku 2012, kdy k léčbě pacienty převážela pouze dvě auta. V současné době i díky novým přírůstkům vozového parku službu zajišťuje celkem pět vozidel. Pacienty Komplexního onkologického centra Nemocnice Nový Jičín řidiči svážejí na ambulantní léčbu denně, každý pacient má zhruba 35denní cyklus.

„Převozy objednávají sestřičky z našich detašovaných ambulancí v Karviné, Ostravě, Přerově a Prostějově na dispečink sanitní dopravy v Novém Jičíně,“ přiblížil fungování služby Martin Werner s tím, že po vyšetření následuje cesta domů, popř. je pacientům nabídnuto, zda nechtějí, aby jim řidič vyzvednul předepsané léky v lékárně.

Již více než rok dopravuje jeden z vozů novojičínské nemocnice také rodinné příslušníky k pacientům do Léčebného a rehabilitačního pracoviště Vítkov, detašovaného pracoviště nemocnice. Bezplatnou víkendovou linku pravidelně využívají příbuzní pacientů a službu si chválí. Dosud dopravy využilo přes 130 lidí. Klimatizovaný mikrobus vyjíždí každou sobotu a neděli v 13:25 hodin od vrátnice Nemocnice Nový Jičín a místa v něm se musí rezervovat předem na telefonním čísle 739 609 354. „Do budoucna připravujeme rozšíření dopravy do Vítkova i na jeden pracovní den,“ uzavírá vedoucí dopravy Nemocnice Nový Jičín Martin Werner.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: