Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Valentýnský odběr Nemocnice Nový Jičín nabídne dárcům soutěž o wellness

10.2.2020

Svatý Valentýn bývá svátkem láskyplných gest. Tím největším dárkem, který však můžete druhým dát, je dar krve - dar života. Letošní svátek oslaví i dárci z Novojičínska Valentýnským odběrem na dočasné adrese transfúzního oddělení Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Všichni sváteční dárci mohou soutěžit o poukazy na wellness v Hotelu Abácie. Akce platí pro odběry od středy 12. do pátku 14. února.

Dobrovolníci, kteří přijdou darovat plazmu nebo krevní složky na transfúzní oddělení, jenž nově sídlí na ulici K nemocnici 1886/ 57, hned naproti původní budově procházející modernizací, mohou soutěžit o tři poukázky na vstup do wellness pro 2 osoby v Hotelu Abácie v Novém Jičíně. „Dárcovství plazmy, tzv. aferetický odběr, se těší mezi dárci velké oblibě, neboť člověk může darovat plazmu častěji než krev. Dárcem plazmy se může stát každý dárce, který absolvuje minimálně jeden odběr plné krve,“ říká MUDr. Alexandra Buricová, lékařka transfúzního oddělení Nemocnice Nový Jičín, s tím, že dárci se musí objednat předem přes objednávkový systém umístěný na webových stránkách Nemocnice Nový Jičín.

Valentýnský odběr má již svou tradici a cílí především na dvojice s myšlenkou, že společné darování dva lidi sblíží. „Všem dárcům bude vždy odměnou záslužný pocit z dobrého skutku a pomoci druhým, který je o to silnější, když se sdílí s partnery, blízkými, kamarády či kolegy. Loni jsme přivítali 80 dárců, kteří vyměnili své pohodlí za ušlechtilý čin, a toho si velmi vážíme. Věřím, že letos bude bilance mezi svátečními dárci stejně uspokojivá,“ slibuje si MUDr. Alexandra Buricová. Mimo valentýnský odběr mohou dárci darovat krev a krevní složky (plazmu, červené krvinky) v Nemocnici Nový Jičín každé pondělí a úterý od 7 do 10 hodin, odběry krevních složek probíhají každý pracovní den.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezpříspěvkové dárcovství krve a krevních složek zahrnuje lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: