Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V roce 2020 přivedli v Nemocnici AGEL Nový Jičín na svět celkem 725 dětí

7.1.2021

V loňském roce v Nemocnici AGEL Nový Jičín porodilo celkem 722 maminek, které na svět přivedly celkem 725 dětí. To je o 74 novorozenců více než v roce 2019. Každá pátá rodička byla starší 35 let a nejstarší maminka, která vloni porodila v Novém Jičíně, měla 46 let.

V mírné převaze byli v roce 2020 chlapci, kterých se narodilo celkem 370, oproti děvčátkům, kterých zdravotníci zapsali do porodních knih celkem 355. Zdravotníci pomohli také na svět celkem třem dvojčátkům.

„Většina rodičů zvolila pro své děti tradiční česká jména. Mezi děvčaty převládala jména jako Eliška, Anna, Natálie nebo Viktorie. U chlapců patřila mezi nejoblíbenější jména Jakub, Filip, Matyáš a Vojtěch,“ říká vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Bc. Marcela Bučko. Někteří rodiče si pro své ratolesti naopak vybrali originální a netradiční jména. Děvčátka pojmenovali například Laya, Lily, Sayda nebo Zara. U chlapců se pak objevila jména jako Alfréd, James, Angel Luis, Nathaniel, Lev a Derek.

První miminko roku 2021 nenechalo na sebe dlouho čekat. Maminka, která přijela z Kopřivnice, přivedla na svět malého Ondřeje v 1:24 hodin ráno. Chlapeček vážil 3 300 gramů a měřil 50 centimetrů.

Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín se řadí mezi porodnice s rodinným prostředím a nabízí široké spektrum přidružených služeb. Porodnice je rovněž nositelem titulu „Baby friendly hospital“. Udělení tohoto titulu znamená, že porodnice nabízí mezinárodně certifikovaný a propracovaný systém na podporu kojení a nástupu laktace. Pro nastávající maminky zajišťuje rovněž oblíbené edukační předporodní kurzy.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: