Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nové vany na vodoléčbě zvýší komfort rehabilitací v Nemocnici AGEL Nový Jičín

23.2.2021

Rehabilitační oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín modernizuje své vybavení. V současnosti mají pacienti k dispozici dvě nové vany celotělové a dvě končetinové. Vany mají lepší vybavenost jak z pohledu pacienta, tak obsluhujícího personálu. Původní vany byly již zastaralé a hlavně poruchové.

Vodoléčba je nedílnou součástí komplexní rehabilitační terapie, která se využívá u téměř celého spektra rehabilitačních diagnóz. Nespornou výhodou vodoléčebných procedur je minimum kontraindikací. „Účinky vyplývají z vlastností vody jako takové ať už z teploty, tlaku, vztlaku či proudění. Jedná se o účinky relaxační, regenerační, ovlivňující cévní řečiště a v neposlední řadě i limbický systém, proto je vodoléčba u pacientů často indikována,“ uvádí vedoucí fyzioterapeutka rehabilitačního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín Mgr. Eva Kopecká, zároveň dodává, že u převážné většiny pacientů je vodoléčba i velmi oblíbená. 

Rehabilitační oddělení nabízí celé spektrum lékařské, fyzioterapeutické a ergoterapeutické péče o dospělé i děti, jak v ambulantním provozu, tak i pro pacienty hospitalizované v Nemocnici AGEL Nový Jičín. V rámci hospitalizovaných pacientů poskytuje rehabilitační oddělení péči napříč celou nemocnicí, ať už na běžných odděleních, tak i na odděleních vyčleněných pro COVID pozitivní pacienty. „U COVID pozitivních pacientů klademe důraz na dechovou rehabilitaci, ale především na časnou mobilizaci a vertikalizaci, které dávají předpoklad k co nejrychlejšímu návratu do běžného života. Je to ale dlouhodobý proces přímo navazující na individuální možnosti a schopnosti daného pacienta, průběh onemocnění COVID-19, a v neposlední řadě na onemocnění, se kterými se pacient potýkal v předchorobí,“ vysvětluje Mgr. Eva Kopecká.

Navzdory epidemiologické situaci poskytuje rehabilitační oddělení kvalitní péči bez přerušení provozu ambulantní rehabilitace pro všechny indikované pacienty. Rehabilitační oddělení však primárně poskytuje péči pacientům, u nichž jakákoli prodleva může znamenat pozdější větší či menší deficit pohybových funkcí s následnou ireverzibilitou a možnou invaliditou. Jsou to pacienti po úrazech, operacích, se vznikem či progresí základního onemocnění, dále pak dětští pacienti, kde časnost diagnostiky a následné terapie má zásadní vliv na jejich pozdější co nejoptimálnější psycho - motorický vývoj.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: