Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Prvodárci darují v novojičínské nemocnici krev se Zdravým městem Kopřivnice

23.4.2021

Poslední možnost darovat krev se Zdravým městem Kopřivnice budou mít lidé v Nemocnici AGEL Nový Jičín v úterý 27. dubna. Zájemci z řad prvodárců, kteří v ten den dorazí na novojičínské transfúzní oddělení v době od 6:30 do 10:00 získají kromě dobrého pocitu také dárek Zdravého města Kopřivnice a balíček z kopřivnického bezobalového obchodu.

Úterní termín je v pořadí již třetím v dubnu, kdy speciální kampaň kopřivnické radnice na novojičínském transfúzním oddělení probíhá. “Prvodárci byli z dárku mile překvapeni a velmi je potěšil. První úterý zavítalo darovat krev osm prvodárců a druhé úterý čtyři. Nesmírně si vážíme každého dárce, který se rozhodne přijít darovat a budeme rádi, když budou přicházet další. Spolupráci s městem Kopřivnice si ceníme a jsme rádi za každou podobnou akci, která prvodárce pomůže oslovit,“ uvedla vedoucí provozu transfúzního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín Ing. Markéta Matušů. 

Dárcovství krve je hrdinský čin, k němuž se mnozí těžce odhodlávají. Počet dárců v České republice tak v posledních letech klesá, a to v důsledku věku i různých onemocnění. „Rádi bychom povzbudili veřejnost, aby se nebála a přišla darovat krev. Vždyť kdo daruje krev, může zachránit život! Proto jsme ve spolupráci s novojičínskou nemocnicí připravili kampaň zaměřenou právě na tzv. prvodárce,“ řekla koordinátorka projektu Zdravé město Kopřivnice Ivana Holubová.

Dárcem krve může být každý ve věku 18 až 65 let, avšak prvodárci nesmí být starší 60 let věku, s hmotností minimálně 50 kilogramů, v den odběru má nárok na pracovní volno s náhradou mzdy. K odběrům je nutné objednání v rezervačním systému transfuzního oddělení http://odbery.nnj.agel.cz/. Vzhledem k epidemické situaci je vstup do nemocnice povolen pouze s nasazeným respirátorem. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: