Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Nový Jičín navyšuje očkovací kapacity a rozšiřuje také provozní dobu vakcinačního centra

4.6.2021

Nemocnice AGEL Nový Jičín reaguje na velký zájem o očkování proti onemocnění covid-19, a proto rozšířila kapacity vakcinačního centra. Zdravotníci zde tak mohou během jednoho dne aplikovat vakcínu až 500 osobám.

„Vzhledem k nepolevujícímu zájmu o očkování jsme považovali za nezbytné na tuto situaci aktivně reagovat, abychom tak umožnili větší proočkovanost lidem z regionu Novojičínska a okolí. Proto nemocnice s předstihem připravila další prostory, které se nachází v již stávajícím provozu vakcinačního centra a do plného provozu jsme je uvedli již 25. května,” potvrdil Ing. David Koribský, MBAce, místopředseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Plynulý systém průběhu očkování v prostorách bývalé ústavní lékárny nyní zajišťuje nový vyvolávací systém, který novojičínská nemocnice do vakcinačního centra pro tyto účely pořídila. „A tak společně s naším vstřícným a ochotným personálem může dojít ke zvýšení kapacity z průměrných 350 očkovaných na zamýšlených 500 osob denně,” říká vedoucí vakcinačního centra a vrchní sestra interního oddělení Bc. Martina Vaňková. „Zároveň byla rozšířena i pracovní doba pracoviště, a to od 6:00 do 18:00 hodin. Tímto krokem chceme umožnit širší časový prostor pro všechny, kteří mají zájem o očkování,” dodal závěrem Ing. David Koribský, MBAce.

Nemocnice AGEL Nový Jičín spustila provoz vakcinačního centra v těsné blízkosti nemocnice v druhé polovině ledna a v nejbližších dnech překoná hranici 20 tisíc vyočkovaných dávek. Nadále platí, že přihlašování k vakcinaci probíhá výhradně prostřednictvím centrálního rezervačního systému Ministerstva zdravotnictví České republiky na webovém odkazu: https://registrace.mzcr.cz/. Bližší informace je také možné sledovat na webových stránkách Nemocnice AGEL Nový Jičín a.s..

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: