Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Novojičínská nemocnice nabízí dárcům plazmy odběry již před šestou ráno

8.6.2021

Transfuzní oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín vyslyšelo přání dárců a rozšířilo odběrové časy v ranních hodinách, a to ve dnech pondělí a pátek od 5:45 do 12:45 hodin.

„Rozšíření odběrových časů v ranních hodinách je dáno našim zájmem vyhovět dárcům plazmy, kteří často a rádi využívají výhody pracovního volna, na které mají dle zákona nárok. Nově tak mohou darovat plazmu mnohem dříve a zbylý čas využít k zasloužené relaxaci a fakticky si prodloužit víkend,“ sdělila Ing. Markéta Matušů, vedoucí provozu transfuzního oddělení novojičínské nemocnice.

Protože se ve zdravotnických zařízeních obnovuje operativa, souvisí s tím zvýšené nároky na spotřebu transfúzních přípravků. Ty přitom mají omezenou délku spotřeby, takže nebylo možné se jimi v uplynulých měsících předzásobit. „Situaci nyní navíc komplikuje fakt, že řada dárců vypadla z procesu darování díky prodělanému onemocnění covid-19, souvisejícímu očkování a nebo pocítí omezení v souvislosti s cestami na zahraniční dovolené do zemí, na které se vztahují výluky,“ dodává Markéta Matušů.

„S ohledem na nadcházející letní měsíce jsou aktuálně potřebné všechny krevní skupiny, ale i plazma a každý jeden dárce nám pomůže. Uvítáme teď opravdu každého zájemce,“ zdůrazňuje na závěr vedoucí provozu transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín s tím, že přijít darovat krev či plazmu mohou dárci i bez objednání, avšak bez výhody rezervace konkrétního času. Naopak většina dárců si pochvaluje výhody online rezervačního systému, který lze nalézt na adrese: https://odbery.nnj.agel.cz/.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: