Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Chutná novinka pro maminky v novojičínské porodnici. Nabrat síly jim pomáhá celodenní bufetové menu

17.3.2022

: Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín opěr rozšiřuje pro maminky nabídku svých služeb. Rodičky mají nově k dispozici po celý den bufetové menu s možností individuálního výběru a k tomu i nadále samozřejmě zůstává klasické stravování v podobě dvou druhů snídaní a tří obědových menu.

„Naší snahou je ženám po porodu nabídnout kvalitní, nutričně vyváženou a zároveň chutnou stravu, která bude rodičkám maximálně vyhovovat,“ uvádí primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Robert Bučko. Gastronomickou novinku porodnice sestavila ve spolupráci s nutričními terapeuty. Menu zahrnuje nabídku cereálií, mléčných výrobků včetně kvalitních sýrů, čerstvých ovocných a zeleninových salátů, šunky s vysokým podílem masa a ovocných šťáv včetně smooothie s vlákninou.

Strava kojících maminek se od běžné liší požadavky na zvýšený přísun energie, vitamínů, minerálů a makronutrientů. „Uvědomujeme si, že bezprostředně po porodu musí být strava taková, aby rodičku nenadýmala a měla by obsahovat potřebný vápník, spektrum vitamínů, kvalitní bílkoviny a v rozumné míře také vlákninu, říká vedoucí nutriční terapeutka nemocnice Nový Jičín Lucia Zigová.

Nový způsob stravování se zatím setkává u pacientek s velkým úspěchem. „Nabídka je dostatečně pestrá, pokrmy velmi chutné a myslím, že si vybere každý – i já s laktózovou intolerancí, chválí maminka malého Tomíka Hana, stejně jako její spolubydlící Karolína, která preferuje stravu bez masa. a říká: „Možnost vybrat si sýry, čerstvou zeleninu a ovoce mě přímo nadchla.”

Nemocnice AGEL Nový Jičín v uplynulých letech investovala do modernizace interiéru i nového vybavení porodnice. Proběhla kompletní rekonstrukce porodních boxů, operačního sálu určeného pro porody císařským řezem, místnosti pro ošetření novorozence bezprostřeně po porodu vybavené speciální přístrojovou technikou určenou pro první ošetření novorozence. Na oddělení šestinedělí maminkám můžeme nabídnout celkem 5 nadstandardních pokojů, ve kterých samozřejmě nechybí TV, lednice či kojící křesla. V blízké době rovněž plánujeme rozšíření vybavení pokojů šestinedělí o klimatizaci.

„V porodnici novojičínské nemocnice se každá maminka může těšit na celou řadu benefitů, včetně dárků pro své miminko. Velice oblíbené je také focení novorozenců, které nabízíme zcela zdarma. Naše oddělení zajišťuje nepřetržitou laktační poradnu a také zajišťuje maminkám zapůjčení monitoru dechu,“ připomíná Marcela Bučko, vrchní sestra gynekologicko – porodnického oddělení. Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín je vyhledávaná maminkami pro svou klidnou atmosféru, neboť klade důraz na individualitu každé pacientky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: