Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Od začátku roku přivítali v Nemocnici AGEL Nový Jičín 318 novorozenců

1.8.2023

Do srpna 2023 proběhlo v porodnici Nemocnice AGEL Nový Jičín mnoho radostných okamžiků, kdy na svět přišlo celkem 318 miminek. Oproti loňskému roku se jedná o mírný nárůst, kdy se narodilo ve stejném období 301 dětí. Tato statistika potvrzuje, že novojičínská porodnice zůstává nadále vyhledávaná a mezi maminkami oblíbená.

Pohled do podrobnějších statistik ukazuje, že největší počet narozených dětí připadl na měsíc březen, kdy přišlo na svět celkem 56 novorozeňat. Naopak nejméně dětí zapsali zdravotníci do porodních knih v únoru, kdy se narodilo pouze 34 dětí. „Co se týče věkové struktury rodiček, drtivá většina matek byla ve věkovém rozmezí od 20 do 40 let. Celkem 10 maminek bylo letos starších 40 let, přičemž nejstarší rodička měla 46 let,“ uvádí Dana Babeľová, staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Novojičínská porodnice je vyhledávána nejen maminkami z Moravskoslezského kraje, ale pečuje také o rodičky z ciziny, a tak zde v prvním pololetí letošního roku přivedlo na svět své miminko také několik žen z Ukrajiny, Polska a dokonce rodička z Thajska.

V rámci poskytovaných služeb se porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín zaměřuje na aktuální trendy a samozřejmostí je individuální přístup. „V porodnici novojičínské nemocnice se každá maminka může těšit na celou řadu benefitů, včetně dárků pro své miminko. Velice oblíbené je také focení novorozenců či celodenní bufet, které nabízíme zcela zdarma. Naše oddělení zajišťuje nepřetržitou laktační poradnu a také nabízí maminkám zapůjčení monitoru dechu. Ve spolupráci s rehabilitačním oddělením edukujeme individuální manipulaci s miminkem a rovněž nabízíme poporodní terapii pánevního dna. Budoucí rodičky pak hojně využívají bezplatné porodní kurzy, které zajišťujeme v Novém Jičíně, Hranicích a v Kopřivnici,připomíná paní Babeľová. Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín je vyhledávaná maminkami pro svou klidnou a rodinnou atmosféru, neboť klade důraz na individualitu každé pacientky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: