Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

TŘETÍ POROD JAKO ZÁŽITEK?

8.9.2023

Novopečenou trojnásobnou maminku, paní Marušku (nalevo) s novorozenou Amálkou jsme zastihli na nadstandardním pokoji s návštěvou kamarádky, a tak se nám spolu vyfotily. Nastávající maminka, paní Monika sice teprve čeká na svůj termín v říjnu, ale velmi nás těší, že se obě maminky rozhodly pro naši novojičínskou porodnici. Paní Maruška srovnává zážitky z naší porodnice s jinými zařízeními v celém textu, za což moc děkujeme.

NOVOJIČÍNSKÁ PORODNICE? ZKUŠENOSTI JINDE ROZHODLY

Paní Marušce ke dvěma dětem narozeným dříve, v jiné porodnici, přibyla v Novém Jičíně dcerka Amálka. Jak sama maminka přiznává, nejen po návštěvě našeho Dne otevřených dveří porodnice se rozhodla pro Nový Jičín. Svou roli sehrály i dřívější zkušenosti právě s porody jinde a touha zkusit to jinak a snad i lépe.

CESTA K PORODU? SNADNO A V KLIDU

Po reálných zkušenostech si paní Maruška mohla jednoduše porovnat dojezdové časy a vzdálenost do Nového Jičína. „Ten se pohybuje v rámci bývalého okresu v řádech několika málo minut. Byla jsem tedy moc ráda, že jsme se s manželem vyhnuli dřívějším stresům. Ty číhají v dopravě zpravidla na semaforech, ranní či odpolední dopravní špičce. Nepříjemně překvapit Vás mohou i dopravní zácpy s ohledem na opravy cest v rámci kraje i mimo něj. Některé věci zkrátka po cestě neovlivníte, a proto jsme pro třetí porod volili nejkratší cestu do porodnice v Novém Jičíně,“ jak dodává maminka malé Amálky. To se také vyplatilo, protože z původně zamýšlené kontroly se nakonec vyklubal porod. Jsme rádi, že se začíná obracet trend a maminky z našeho okresu si jsou vědomy této nezanedbatelné dopravní výhody.


"Některé věci zkrátka po cestě neovlivníte, a proto jsme pro třetí porod volili nejkratší cestu do porodnice v Novém Jičíně..."


RODINNÁ ATMOSFÉRA A ŠPIČKOVÁ PÉČE

Ovšem skutečné srovnání s dřívějšími porody jinde nastalo, podle paní Marušky, až v novojičínské porodnici. A to doslova od momentu samotného přijmu. Sama dodává, že už díky svému zážitku lépe rozumí sloganu novojičínské porodnice „Rodinná atmosféra a špičková péče“. Klid v porodnici a přátelskost jsou jedny z prvních a trvalých dojmů, které si z pobytu vybavuje. „Novojičínský personál byl velmi vstřícný i k pobytu tatínka, který je zde samozřejmostí. Vybavuji si, že jinde nebyl čas ani vydechnout, neboť se tam střídaly rodičky v rychlém sledu a manželovi nebylo umožněno pobývat se mnou po celou dobu. Zpětně si tedy velmi pochvaluji volbu menší, klidnější porodnice ve srovnání s továrnami na děti. Svým způsobem tak mám i pochopení pro sestřičky z jiných porodnic, že v takové situaci nemusí každý udržet nervy na uzdě. Navíc i během samotného porodu v Novém Jičíně byla sestřička téměř neustále u mne přítomná a velmi empatická. Bylo-li třeba držela mne, pohladila, a dokonce i zpívala. Následkem toho se uvolnil i tatínek a poprvé u třetího dítěte se odhodlal přestřihnout i pupeční šňůru,“ říká šťastná maminka.


"Vybavuji si, že jinde nebyl čas ani vydechnout, neboť se tam střídaly rodičky v rychlém sledu..."


WELLNESS PŘEDEHRA

Samotnou kapitolou pro oba rodiče byla první doba porodní. Paní Maruška má doma již 2 děti a jsou s manželem samozřejmě vytížení chodem domácnosti. „Věřím, že i jiní rodiče nemají vždy prostor udělat si čas na sebe tak, jak by si představovali." Sama tedy srovnává pobyt na pokoji s relaxační vanou s Wellness dovolenou. Romantickou atmosféru pobytu s manželem jim dokreslovala příjemná hudba v rámci muzikoterapie a vůně bylinek z aromaterapie.


OBJEDNEJTE SE K PORODU DO NOVÉHO JIČÍNA, ZAVOLÁME VÁM:

OBJEDNAT SE


STRAVA JAKO V HOTELU

„Výběr ze tří druhů obědového menu a celodenní nabídka čerstvých potravin v bufetu je prostě skvělá,“ pochvaluje si paní Maruška stravu, s tím, že např. kotleta na rozmarýnu či grilovaná kuřecí křidélka s brambory a zeleninou jí připomínaly spíše hotelovou gastronomii.

POCIT BEZPEČÍ PO PORODU I PRO MIMINKO

I personál novorozeneckého oddělení hodnotí jako velmi milý, vstřícný a ochotný. Kdykoliv, cokoliv bylo možné zajistit bez čekání. Přestože paní Maruška nerodila poprvé, vše ji personál dopodrobna vysvětlil a věnoval se, pokud bylo třeba. Během noci po porodu se cítila s miminkem bezpečněji díky 3–4 kontrolám sestřiček přímo na pokoji a bylo velmi milé, že nemusela kvůli tomu nikam chodit. Zázemí novojičínské pediatrie s dostupností nejrůznějších specialistů a laboratoří dává maminkám jistotu, že jejich miminko je v dobrých rukách.

FOTOGRAFIE MALÉ MODELKY

Rozhodně pochvalně hodnotí paní Maruška i fotografování miminka zdarma. Paní fotografka byla neskutečný, šikovný profík a s malou jim to velmi dobře klapalo, takže se podařily nádherné fotky.


ROZŠIŘUJEME NÁŠ TÝM PORODNÍCH ASISTENTEK:

PŘIHLÁSIT SE


CELKOVÉ HODNOCENÍ ZÁVĚREM

Když jsme se ptali paní Marušky na celkový dojem z novojičínské porodnice, shrnula jej okamžitě třemi slovy: „neskutečně úžasný přístup“. Moc děkujeme za takto obsáhlou recenzi, velmi si toho vážíme a věříme, že pomůže i dalším maminkám v rozhodování. Celé rodině paní Marušky přejeme hodně zdraví a vše nejlepší. :)

Hodnocení maminky (škála: 10 nejlepší - 1 nejslabší):
Poradna: 10/10
Porod(nice): 10/10
Novorozenecké odd.: 10/10
Šestinedělí: 10/10

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: