Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Ministr Válek navštívil Léčebné a rehabilitační pracoviště Vítkov

3.10.2023

Vítkov, 2. října 2023 – Vedení Nemocnice AGEL Nový Jičín přivítalo místopředsedu vlády a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka na svém detašovaném Léčebném a rehabilitačním pracovišti ve Vítkově. Jednalo se o součást pracovní cesty ministra zdravotnictví po Opavsku a při návštěvě jej doprovázel také senátor za obvod Opava Herbert Pavera a starosta města Vítkov Jakub Cihlář. Skupina AGEL jako celek podle ministra Válka dobře plní svou roli ve zdravotnickém systému České republiky.

Předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín Jakub Fejfar ministra Válka seznámil s provozem pracoviště, s dokončenou rekonstrukcí a realizovanými i plánovanými investicemi do vybavení a areálu. Trasa prohlídky zahrnovala kromě obhlídky areálu a budov B a C, také představení rehabilitačního oddělení a lůžkového oddělení následné péče v hlavní budově A. Mezi témata jednání patřily finanční podpora odloučených lokalit – problematika zlepšení dostupnosti a řešení výzev zajišťování lékařské péče, podpora distanční péče a strategické možnosti využití výhody lokality pro specifickou nemocniční péči. Ministr Válek tyto vize podpořil. „Pracoviště ve Vítkově má krásný park, což je pro pacienty velice příjemné. Nabízí se tady otázka, zda zde nepodpořit sociálně zdravotní oblast, a to v rámci péče o seniory. Ti by mohli využít existující zázemí rehabilitací a ambulanci. Další možností může být zařízení pro lůžkovou paliaci, které bezesporu v Moravskoslezském kraji chybí,” uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek a pochvalně se vyjádřil také o společnosti AGEL, která podle jeho slov plní svou roli ve zdravotnickém systému České republiky bezesporu dobře.
 
„Velmi si ceníme zájmu pana ministra Válka setkat se s vedením nemocnice a možností seznámit ho s provozem ve Vítkově a změnami, kterými v posledních letech prošel. Ministr si ochotně vyslechl i co považujeme za výzvy a příležitosti pro budoucí možný rozvoj péče v lokalitě Vítkov,“ zhodnotil ministerskou návštěvu předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín Jakub Fejfar.

 


PŘIJMEME - FYZIOTERAPEUTA / KU:

PŘIHLÁSIT SE


 

Nemocnice Vítkov je od 1. 7. 2006 detašovaným pracovištěm Nemocnice AGEL Nový Jičín a.s. Poskytuje ambulantní péči pacientům spádové oblasti Vítkova. Nachází se zde oddělení léčebné a rehabilitační péče, které se věnuje doléčování převážně pacientů z Nemocnice AGEL Nový Jičín a.s. Zařízení se specializuje na subakutní péči, rehabilitační a rekondiční léčbu pacientů s onemocněními interními, neurologickými, traumatologickými, onkologickými, chirurgickými, ortopedickými a kombinovanými. Léčebné a rehabilitační pracoviště Vítkov disponuje 40 lůžky. Oddělení je vybaveno pomůckami ke cvičení, vozíky, nejrůznějšími madly a je bezbariérové. Nemocnice je obklopená malebným parkem.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: