Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nová zubní ambulance v Nemocnici AGEL Nový Jičín odbavuje první pacienty

9.10.2023

Nově otevřená zubní ambulance v Nemocnici AGEL Nový Jičín postupně zpracovává seznam žádostí o registraci, kterých jen během prvních 4 dní po oznámení o činnosti měla 5592. Tento počet několikanásobně překročil kapacitu zařízení. Vstupní prohlídky komplikuje i fakt, že řada nově registrovaných pacientů navštívila zubaře ve stavu, kdy jejich chrup již vyžaduje zvýšenou péči, a tak není možné provádět registrační prohlídky rychleji. Do ambulance proto nyní nemocnice ke zkušenému lékaři hledá posilu.

Na základě již proběhlých vstupních prohlídek našich nových pacientů je u většiny z nich žádoucí péče, která si vyžaduje více času. Toto nám blokuje značnou část ordinační doby, kterou jsme původně měli vyhrazenou pro registrace a vstupní prohlídky,říká MDDr. Daniel Polák – praktický zubní lékař – stomatochirurg Stomatologické a stomatochirurgické ambulance Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Péče o chrup, prevence a léčba zubního kazu, parodontózy a dalších onemocnění zubů a s nimi souvisejících tkání, jsou nezbytné pro udržení celkového zdraví. V případě onemocnění zubů a úst může dojít k rozšíření infekce i do dalších částí organismu. Pravidla pro udržení zdravého chrupu jsou stále stejná. 
 
Ideálně bychom měli čistit zuby dvakrát denně, ráno a večer. Samozřejmostí, na kterou řada lidí zapomíná, je čištění mezizubních prostor. A nesmíme zapomenout ani na jazyk, který taktéž může být zdrojem bakterií,“ dodává MDDr. Daniel Polák.
 
I při sebelepší domácí péči se doporučuje navštívit zubaře minimálně jednou za rok, u dětí se pak doporučuje kontrola dvakrát ročně. 

V neposlední řadě je důležitou součástí vyšetření i preventivní onkologická prohlídka celé dutiny ústní, při níž je lékař často schopen zachytit maligní změny v ranném stádiu, kdy ještě nejsou pacienty vnímány, avšak jsou při časném záchytu mnohem lépe řešitelné,“ zpřesňuje lékař.
 
Pokud si všimnete jakékoliv změny v dutině ústní, jako je citlivost zubů, krvácení dásní, bolest, nějakého výrůstku, či atypického zvětšení nebo změny tvaru měkkých tkání, je důležité co nejdříve navštívit zubního lékaře. Čím dříve se problém začne řešit, tím je vyšší šance na úspěšné a méně náročné léčení a mnohdy i úplné vyléčení.


PŘIJMEME: Lékař/ka – Stomatolog absolvent

PŘIHLÁSIT SE


 „Parodontóza je pak závažným onemocněním dásní a přilehlé kosti, které je způsobeno zejména dlouhodobým zanedbáváním správné hygieny ze strany pacienta a v pokročilé fázi může vést až ke ztrátě zubů. Prevence tohoto onemocnění spočívá především v důkladné hygieně úst, pravidelných kontrolách u zubního lékaře a částečně i správné životosprávě. Pokud už dojde k rozvoji parodontózy, je nezbytné se podrobit profesionální léčbě u zubního lékaře nebo v případě pokročilejších parodontopatií u parodontologa,uzavírá  MDDr. Daniel Polák – praktický zubní lékař – stomatochirurg Stomatologické a stomatochirurgické ambulance Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: