Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Ortopedi Nemocnice AGEL Nový Jičín rozvíjejí své znalosti v artroskopické operativě

19.10.2023

V Nemocnici AGEL Nový Jičín a.s. proběhl kurz „Užití šlachových a ligamentózních autoštěpů v ortopedii“. Kurz byl organizován ve spolupráci s Artroskopickou akademií, z.s. a Společnosti pro sportovní traumatologii a artroskopii ČLS JEP.

Cílem kurzu bylo lékařům z oboru ortopedie z naší i dalších nemocnic předat nové poznatky a teoretické i praktické zkušenosti v artroskopické operativě, což je nezbytné pro pokračující rozvoj a inovace v této oblasti medicíny.

Účastníky kurzu přivítal primář ortopedicko-traumatologického oddělení MUDr. Jan Káňa, MBA a úvodní slovo přednesl MUDr. René Boglevský.

„Tématem přednášek byly možnosti odběru a využití šlachových a ligamentózních autoštěpů, technika odběru a příprava šlachových štěpů z hamstringu, technika odběru a příprava štěpu z patelárního ligamenta – BTB graft, a technika odběru štěpu z MQF a jeho příprava,“ uvádí MUDr. René Boglevský, lékař ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín a.s.

„Přednášky vedli přední odborníci v oboru: MUDr. Radim Kalina , Ortopedická klinika FN Olomouc, předseda Artroskopické akademie, Doc. MUDr. Jakub Kautzner, CSc. , Klinika dětské a dospělé ortopedie a traumatologie II. LF  UK a FNM, předseda SSTA a MUDr. Pavel Sadovský, Ortopedické odd Nemocnice České Budějovice. Tento kurz představuje důležitý krok v posilování profesních schopností a dovedností lékařů v oblasti ortopedie a potvrzuje naše odhodlání pokračovat v poskytování vysoké úrovně vzdělávání a školení v oblasti zdravotní péče,“ dodává MUDr. Boglevský.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: