Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Inovativní biologická léčba rinosinusitidy byla tématem vzdělávání specialistů ORL z Nemocnice AGEL Nový Jičín a. s.

31.10.2023

Odborný seminář na téma „Biologická léčba pro pacienty s rinosinusitidou“ pořádalo oddělení otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Nemocnice Agel Nový Jičín. Seminář byl zařazen do prestižního systému celoživotního vzdělávání České lékařské komory.

Seminář zahájil primář MUDr. Jakub Syrovátka, který představil novinky z oddělení ORL. Věnoval se především robotické chirurgii a diagnostice poruch spánku (DISE). Druhá část semináře byla zaměřena na oblast biologické léčby u pacientů s chronickou rýmou. Účastníci byli upozorněni na případy, kdy může léčba pomoci předejít opakovaným chirurgickým výkonům či dlouhodobému užívání kortikoidů. O odborný výklad na toto téma se podělili odborníci v rinologii z N. Jičína i z širokého okolí

Následně se účastníci semináře dozvěděli více o chirurgické léčbě rinosinusitidy a o indikacích k provedení funkční endoskopické chirurgie nosních dutin (FESS), uvádí MUDr. Jakub Syrovátka, primář oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku Nemocnice Agel Nový Jičín a.s. Po přednášce následovala mezioborová diskuse mezi otorinolaryngology či alergology.

Věřím, že celkově byl seminář velmi úspěšný a přínosný pro všechny zúčastněné. Dále byl poskytnut důležitý prostor pro diskuzi a sdílení zkušeností mezi lékaři různých zdravotnických odborností,dodává MUDr. Syrovátka. Všichni účastníci semináře ocenili jeho odbornost a přínos pro jejich každodenní praxi. Dle lékařů absolvujících seminář je stěžejní, že mají nemocní možnost absolvovat tento druh specializované péče přímo v Novém Jičíně a nemusí za ní jezdit do vzdálených pracovišť. Tato vzdělávací akce přispěla k dalšímu rozvoji odborných znalostí lékařů a zvýšení kvality péče o pacienty, nejen s rinosinusitidou v rámci celého novojičínském regionu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: