Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Zvýšený zájem o preventivní onkologické prohlídky: Firmy investují do zdraví svých zaměstnanců a manželské páry jdou příkladem

12.12.2023

Zvýšený zájem o preventivní onkologické prohlídky v Nemocnici AGEL Nový Jičín. Využívají je lidé z celé republiky. Během posledních měsíců registrují v Nemocnici AGEL Nový Jičín významný nárůst zájmu o preventivní onkologické prohlídky. Klienti na ně sever Moravy jezdí až z Prahy, Žatecka, ale i z Vysočiny. Lidé si pořizují vyšetření i jako „zdravotní vánoční dárek“.

Zajímavým fenoménem je také zvýšený zájem mezi manželskými a partnerskými páry, které se rozhodly pro společné absolvování preventivních onkologických prohlídek,“ uvádí MUDr. Michaela Hrouzková, Ph.D., lékařka Komplexního onkologického centra Nemocnice AGEL Nový Jičín. Tato skutečnost podle lékařky odhaluje silný efekt vzájemné motivace a podpory v rámci vztahů. Podpora od partnera či partnerky může výrazně snížit obavy z návštěvy lékaře a přispět k překonání zbytečného ostychu, který může být překážkou včasné diagnostiky. „Zajímavé také je, že máme vyšší procento vyšetřených mužů (57%) oproti ženám (43%), což je pozitivní neboť vyvrací letitý trend, kdy muži nedostatečně pečovali o své zdraví a zdravotní prevenci,“ komentuje čísla doktorka Hrouzková.

MUDr. Hrouzková z preventivní onkologické ambulance zdůrazňuje, že soubor na sebe navazujících vyšetření je sestaven tak, aby klienty co nejméně zatížil, ale přinesl co nejvyšší množství informací. Naprostou samozřejmostí je pak profesionalita a citlivý přístup s ohledem na přání klienta, pokud si některou součást prohlídky třeba nepřeje absolvovat. Nemocnice je vybavena nejmodernějšími diagnostickými nástroji a naši specialisté jsou vysoce kvalifikovaní a zkušení v poskytování té nejlepší možné péče. Nemocnice AGEL Nový Jičín a. s. nabízí také stále oblíbenější poukazy pro firmy i jednotlivce, kteří chtějí preventivní onkologické vyšetření darovat např. na Vánoce či jinou příležitost.

Pozorujeme, že investice do preventivní péče je nejen projevem osobní odpovědnosti, ale stává se i odrazem firemní kultury, která klade důraz na dlouhodobé zdraví a spokojenost svých zaměstnanců. Zároveň vysílá silný signál o důležitosti společného přístupu k prevenci onemocnění, která mohou mít zásadní vliv na kvalitu života jednotlivců i celých rodin,“ dodává MUDr. Hrouzková.

Zájem o preventivní vyšetření roste také u firem, které tyto prevence zařazují do svých zaměstnaneckých benefitů. Mnoho společností nabízí částečné či úplné proplacení nákladů spojených s těmito vyšetřeními. 

Pro více informací o našich službách nebo pro objednání na preventivní onkologickou prohlídku, prosíme kontaktujte naši ambulanci preventivní onkologie na tel. č. 725 891 223 (pátky 7 - 14 hod.). Související témata lze také nalézt na webu nemocnice, či na sociálních sítích v kampaních pod hashtagem #onkoprevence.

Komplexní onkologické centrum Nemocnice AGEL Nový Jičín a. s. je akreditovaným, špičkovým centrem vysoce specializované onkologické péče pro dospělé, které se zabývá prevencí a léčbou všech typů zhoubných nádorů, včetně hematoonkologických onemocnění. Poskytuje komplexní onkologickou péči zahrnující minimálně invazivní i klasické chirurgické přístupy, chemoterapii, hormonální léčbu, biologickou léčbu, imunoterapii, zevní radioterapii, brachyterapii a intraoperační radioterapii, paliativní péči, léčbu podpůrnou a symptomatickou, včetně léčby bolesti. Součástí péče je i sledování pacienta po léčbě. V rámci klinických studií je využívána také léčba nově vyvíjenými léky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: