Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Digitalizace v Nemocnici AGEL Nový Jičín pomáhá v boji proti nozokomiálním infekcím

18.12.2023

Nemocnice AGEL Nový Jičín a.s. zavedla inovativní nástroj pro prevenci nozokomiálních infekcí (HAI). Jedná se o využití digitální aplikace EPIDIS. Tato technologie poskytuje zdravotnickému personálu lepší nástroje pro monitorování a snižování rizika vzniku těchto infekcí, které představují vážnou hrozbu pro pacienty ve zdravotnických zařízeních.

"Díky aplikaci EPIDIS máme nyní mnohem detailnější přehled o situaci týkající se potenciálních nozokomiálních infekcí na jednotlivých odděleních. Aplikace nám umožňuje automaticky zpracovávat informace v reálném čase, což je zásadní pro včasnou reakci a přizpůsobení preventivních opatření tam, kde identifikujeme rostoucí trend výskytu HAI," uvádí MUDr. Jakub Fejfar, LL.M., předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín a. s. 

Digitalizace procesů v oblasti prevence infekcí je významným krokem vpřed a přináší řadu výhod. EPIDIS šetří čas lékařům na jednotlivých primariátech, kteří jsou pověřeni dohledem nad infekčními riziky, a umožňuje jim soustředit se více na přímou péči o pacienty. Zároveň aplikace zvyšuje bezpečnost pacientů tím, že snižuje možnost šíření infekcí. 

"Nemocnice AGEL Nový Jičín je hrdá na to, že se stává průkopníkem v oblasti digitalizace zdravotnických procesů," říká ředitel Fejfar. "Investice do aplikace EPIDIS je investicí do bezpečnosti našich pacientů a efektivity našeho personálu. Jsme odhodláni pokračovat v implementaci inovativních řešení, aby naše péče byla co nejkvalitnější a nejbezpečnější," dodává MUDr. Fejfar 

O Nemocnici AGEL Nový Jičín a.s.: 

Nemocnice AGEL Nový Jičín a.s. je moderní zdravotnické zařízení poskytující komplexní zdravotní péči. Je součástí síťového poskytovatele zdravotních služeb AGEL, který je jedním z největších v České republice. Nemocnice klade důraz na využívání nejnovějších technologií a metod v péči o pacienty. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: